Скільки яєць на день можна споживати без шкоди для здоров’я

Яйця є одними з найбільш поживних продуктів на планеті. Одне ціле яйце містить усі необхідні поживні речовини, необхідні нашому організму. Це повноцінне джерело білка, багате вітаміном В12, вітаміном D та кількома важливими антиоксидантами, які допомагають підтримувати здоров’я та запобігати хронічним захворюванням. Однак споживання занадто великої кількості яєць щодня не вважається корисним для здоров’я через високий вміст холестерину в жовтку. Крім того, надлишок яєць також пов’язаний із захворюваннями шлунка, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Вживання занадто великої кількості яєць на день збільшує рівень шкідливого холестерину в організмі. Раніше це пов’язували з наявністю великої кількості холестерину в яєчних жовтках. В одному яєчному жовтку міститься приблизно 200 міліграм (мг) холестерину, а його рекомендований щоденний рівень не перевищує 300 мг на день. Але останні дослідження підтвердили, що дієтичний холестерин мало впливає на рівень загального та шкідливого холестерину в організмі. Насправді саме насичені жири в раціоні підвищують рівень холестерину ЛПНЩ.

Яйця корисні та поживні, але це не означає, що ви можете їсти їх стільки, скільки захочете. Щоб прожити довге і здорове життям, важливо включати у свій раціон всі групи продуктів. Надлишок будь-якої їжі може бути шкідливим для здоров’я, те саме стосується і яєць.

Вживання занадто великої кількості яєць протягом дня, особливо влітку, може спричинити накопичення тепла в організмі, що може призвести до проблем із випорожненням кишечника. Крім того, це може навіть спричинити діарею, особливо у маленьких дітей. Отже, важливо контролювати споживання яєць.

До цього часу жодне дослідження не змогло чітко вказати максимальну безпечну кількість яєць, яку людина може з’їсти за день. Для цього потрібні додаткові дослідження в цій галузі. Завжди рекомендується вживати будь-яку їжу в помірних кількостях. Надлишок корисних продуктів харчування також може нашкодити здоров’ю. В середньому фахівці рекомендують обмежитись 2-3 яйцями на добу.

Поділись


Новини партнерів