Які банани найкраще підходять для схуднення

Банани – одні з найкорисніших джерел вуглеводів. Також вони містять калій, фолати і триптофан, що дозволяє їм забезпечувати м’язи енергією і регулювати наш настрій. Однак, на різних етапах дозрівання банани можуть по-різному впливати на організм. Наприклад, якщо ви хочете схуднути, вам обов’язково потрібно звертати увагу на стиглість бананів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Перезрілий банан. Дослідження показали, що перезрілі банани, які мають коричневі плями, є найгіршими для споживання тими, хто хоче позбутись зайвої ваги. Коли банани дозрівають, корисний крохмаль починає руйнуватися і перетворюється на цукор.

Перезрілий банан середнього розміру містить 17,4 грама цукру, тоді як жовтий банан такого ж розміру містить лише 14,4 грама цукру. Це означає, що в дозрілих бананах вміст цукру збільшується на 3 г.

Це відбувається тому, що крохмаль у банані, який є складним вуглеводом, з часом природно розпадається на простий цукор. У жовтому банані 6,35 грама крохмалю, а у перестиглих бананах – лише 0,45 грама.

У перестиглих бананах також менше клітковини. Дозрілі банани містять 1,9 грама клітковини, тоді як жовті банани мають 3,1 грама клітковини, що робить жовті банани більш корисними для травлення.

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Journal Diabetic Medicine, рівень цукру в крові діабетиків зростав не так сильно, коли вони вживали незрілі банани, порівняно зі вживанням перестиглих бананів.

Крім того, рівень мікроелементів у перестиглих бананах також знижується.

Стиглий жовтий банан. Жовтий банан може бути найбільш оптимальним вибором, коли мова йде про баланс смаку та користі. Ви отримаєте з нього достатню кількість поживних речовин, при цьому кількість цукру у них буде значно меншою, ніж у перестиглих коричневих бананах.

Зелений банан.  Відомо, що зелені банани містять менше цукру і значно більше стійкого крохмалю. Стійкий крохмаль корисний для травлення, оскільки він не розщеплюється шлунковими ферментами і може забезпечити довге відчуття ситості.

Також невелика кількість цукру та значний вміст стійкого крохмалю корисний для тих, хто хоче позбутись зайвої ваги. Та все ж, зелені банани непросто включити у свій повсякденний варіант, значно легше вживати жовті банани.

Навіть перестиглі банани, що містять більше цукру, більш корисні у поєднанні з арахісовим маслом, горіхами, цільнозерновим хлібом і вівсом, ніж звичайні рафіновані вуглеводи.

Поділись


Новини партнерів