Експерти назвали три поширені звички, здатні руйнувати здоров’я

Одна з поширених звичок, що володіють руйнівним ефектом відносно здоров’я, – пиття чаю після їжі.

Три поширені звички, здатні поволі руйнувати здоров’я людини, були названі польськими фахівцями, про це інформує Wirtualna Polska.

Сон після їжі. Манера вкладатися спати після ситного обіду була включена експертами в перелік руйнівних для здоров’я звичок. Медики пояснюють, що це погано позначається на роботі шлунково-кишкового тракту, сприяє розвитку запорів. Вони заявили, що лежача позиція і сам сон порушують травний процес і ускладнюють переміщення їжі по травній системі.

Чаювання після прийому їжі. Вчені з Польщі констатують, що вживання чаю невдовзі після вживання їжі заважає організму нормально засвоювати деякі вітаміни і мінерали з їжі – зокрема, знижує засвоєння найважливішого для здоров’я та імунної системи заліза. До того ж під дією чаю погіршується перетравлювання білків, жирів – цьому сприяє його низький рівень pH.

Інтенсивна фізична діяльність після їжі. Дана звичка може порушувати функціонування організму, може бути причиною виникнення нетравлення, болю у шлунку, збоїв в нормальній діяльності травної системи.

Читайте також: Які серйозні хвороби можуть спричинити втрату ваги

Поділись


Новини партнерів