5 продуктів, які не можна давати маленьким дітям

Вік від 1 до 3 років дуже важливий для розвитку дитини, адже саме в цей час її відлучають від грудей і вона починає переходити на тверду їжу. Однак, це не означає, що діти тепер можуть їсти все, що їдять дорослі, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось 5 продуктів, які не можна давати малюкам:

Горіхи та насіння. Діти часто відчувають голод, адже організм, який росте, вимагає великої кількості калорій. Вони можуть захотіти спробувати те, що їдять їхні батьки чи старші брати та сестри, не розуміючи, що ці продукти можуть бути небезпечними для них. Наприклад, горіхи та насіння, які є дуже твердими для малят. У таких маленьких дітей ще немає розвинених зубів, якими б можна було їх пережувати, а їхній стравохід дуже тонкий, тож шматок горіха цілком здатен перекрити його, що може мати летальні наслідки.

Гостра та жирна їжа. Хоча бажано поступово додавати спеції до дитячої їжі, щоб забезпечити їх антиоксидантами, краще все уникати страв, які містять їх багато, а також занадто жирної їжі. Вона може спричинити розлади травлення, печію та кислотний рефлюкс.

Цілі овочі і фрукти. Цілими фруктами та овочами дитина може вдавитись. Краще давати їх малечі дрібно нарізаними та відвареними. Тоді вони зможуть легко їх проковтнути. Словом, надто великих шматків їжі потрібно уникати.

Жувальна гумка і цукерки. Більшість дітей полюбляють цукерки та жуйку, однак ними легко можна вдавитись і задихнутись. Тому ліпше тримати їх там, де діти не дістануть.

Безалкогольні газовані напої. Вони солодкі і забезпечують миттєвий прилив енергії, що ще потрібно дітям? Однак, це нездоровий продукт не лише для дітей, а і для дорослих. Бактерії, що живуть у нашій ротовій порожнині, реагують на велику кількість цукру в таких напоях виробленням кислоти, яка руйнує зубну емаль. Часте споживання газованої води також сприяє розвитку карієсу у дітей.

Поділись


Новини партнерів