Як зміна способу життя може допомогти вам у боротьбі з гіпертонією

Гіпертонія – це стан, який відзначається підвищенням рівня артеріального тиску в організмі, також відомий як високий кров’яний тиск. Люди, які страждають на гіпертонію, можуть відчувати головні болі, запаморочення, задишку та біль у грудях, у такому разі їм слід негайно надати медичну допомогу, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Існує два типи гіпертонії, а саме первинна гіпертензія та вторинна гіпертензія. Кілька факторів, таких як спосіб життя, гени та навколишнє середовище, можуть призвести до розвитку гіпертонії. Існують різні підходи до її лікування, та чи може у цьому допомогти зміна способу життя?

Правильний спосіб життя дуже важливий для підтримки здоров’я тіла. Вживання алкоголю та куріння можуть спричинити гіпертонію. Тому відмова від цих звичок може  запобігти гіпертонії та керувати її симптомами. Крім ризику гіпертонії, вони також можуть призвести до розвитку алкогольної і нікотинової залежності.

Окрім відмови від шкідливих звичок, ви можете також вжити інших заходів для контролю артеріального тиску:

Зміна дієти: Здорове харчування може вирішити багато проблем зі здоров’ям. Маючи справу з гіпертонією, перейдіть на дієту, яка включає в себе меншу кількість м’яса та натрію, основу якої складатимуть рослинні продукти. Ви можете спробувати дієтичні плани, такі як DASH. Дієта DASH – це спеціально розроблений для боротьби з гіпертонією і запобігання її розвитку.

Фізична активність: Залишайтесь фізично активними. Для цього підійдуть силові вправи, йога та аеробні вправи. Вам потрібно принаймні 30 хвилин фізичної активності кожного дня.

Контроль ваги тіла: Надмірна вага може призвести до таких захворювань, як ожиріння, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання та гіпертонія. Це робить необхідним вживання здорових методів управління вагою для лікування та профілактики гіпертонії. Цього можна досягти за допомогою фізичних вправ та правильно підібраного раціону.

Стрес є одним із факторів, що сприяють гіпертонії, тому його рівень також потрібно контролювати. Крім того, не забувайте підтримувати оптимальний рівень вологи в організмі.

Поділись


Новини партнерів