Вчені знайшли зв’язок між вживанням білого хліба і підвищеним ризиком передчасної смерті

Вживання білого хліба має зв’язок з підвищеним ризиком передчасної смерті. Відповідні висновки зроблені за підсумками проведеного дослідження канадськими вченими.

Експерти встановили, що регулярне включення в раціон продуктів з обробленого зерна несе небезпеку для організму. Це стосується хліба, макаронних виробів, круасанів і т. д. у них багато рафінованих вуглеводів, але практично відсутня клітковина, що прискорює процес засвоєння.

Після вживання даних продуктів в крові підвищується рівень цукру. Краще вибирати для заміни цільнозернові аналоги. Вчені провели дослідження, яке показало, що споживали понад сім порцій рафінованих вуглеводів протягом дня люди мали на 27% вищий ризик передчасної смерті.

Крім того, у зазначеній групі на 33% зростала ймовірність розвитку серцевих недуг, для інсульту показник склав 47%.

Професор Скотт лір, один з головних авторів наукової роботи, зазначає, що отримані висновки лише підтверджують необхідність скорочення оброблених і рафінованих продуктів в рамках здорової дієти. Краще додати в повсякденне меню суміш злаків, де мінімум очищеної пшениці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів