5 вітамінів, необхідних для здоров’я вашої шкіри

Вітаміни – це важливі для організму людини мікроелементи, в тому числі і для здоров’я нашої шкіри. Вони можуть допомогти зменшити почервоніння, темні плями, зморшки, сухість тощо. Більше того, нестача будь-якого вітаміну одразу позначиться на стані вашої шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, ви можете придбати засоби для догляду за шкірою, які містять необхідні вітаміни, але максимальну користь ви одержите, якщо вони надходитимуть із харчових джерел. Ось 5 вітамінів, джерела ви маєте додати до свого раціону, якщо хочете мати красиву та здорову шкіру:

Вітамін А. Вітамін А міститься в таких продуктах, як морква, солодка картопля, шпинат, яйця та риба, і може допомогти зменшити прищі. Ця поживна речовина діє, зв’язуючись з рецепторами клітин шкіри, посилюючи захисну функцію епідермісу та колагену. Отже, він стимулює оновлення клітин шкіри, що допомагає зменшити зморшки, прищі та покращити тон шкіри.

Вітамін В3. Вітамін В3 є необхідною поживним речовиною для здоров’я вашої шкіри, оскільки він допомагає відновлювати клітинну енергію, відновлювати пошкоджену ДНК та зменшувати шкідливий вплив сонячних УФ-променів. Цей вітамін бореться з внутрішніми та зовнішніми стресорами, які в кінцевому підсумку можуть призвести до погіршення стану або руйнування шкіри. Це стає причиною появи передчасних ознак старіння, таких як зміна пігментації шкіри та зморшки. Ця поживна речовина природно міститься в багатьох продуктах харчування, таких як дріжджі, м’ясо, риба, молоко, яйця, зелені овочі, квасоля та зернові культури.

Вітамін Е. Вітамін Е – важливий антиоксидант, який використовується у дерматології більше п’ятдесяти років. Відповідно до досліджень, проведених Національною медичною бібліотекою США, вітамін Е захищає шкіру від шкідливих ефектів сонячної радіації, поглинаючи шкідливе ультрафіолетове випромінювання сонця. Окрім захисту від впливу ультрафіолетових променів, вітамін Е має протизапальні та антиоксидантні властивості, які допомагають зробити шкіру гладкою та здоровою. Вітамін Е міститься в шпинаті, мигдалі, арахісі, манго, гарбузі та авокадо.

Вітамін С. Вітамін С використовується для лікування різних шкірних проблем, таких як вугрі, гіперпігментація, темні плями та тонкі лінії. Вітамін С посилює вироблення колагену, який є білковим волокном, що надає шкірі міцність і підтримує її стійкість. Він також освітлює плями пігментації шкіри та зменшує засмагу, пригнічуючи фермент тирозиназу, який відповідає за вироблення меланіну (пігменту шкіри). Вітамін С міститься в цитрусових, таких як апельсини та лимони, а також в броколі, цвітній капусті та болгарському перці.

Вітамін К. Вітамін K допомагає організму в процесі згортання крові, без якого неможливе загоєння ран і синців. Більше того, вітамін K також допомагає усувати деякі недоліки шкіри, такі як розтяжки, павутинні вени, шрами, темні плями та темні кола під очима. Вітамін K можна знайти в таких продуктах, як капуста, шпинат, салат та зелена стручкова квасоля.

Поділись


Новини партнерів