4 рослинні продукти, що забезпечать вас кальцієм

Кальцій – це важливий мінерал, з якого складаються наші кістки та зуби. Також він необхідний для нормального функціонування нервової системи та серцевого м’яза. Тваринні продукти переважно є більш потужними джерелами кальцію, але такий варіант підходить не всім, пише Жіночий світ з посиланням на Healtn shots.

Ось рослинні продукти, які можуть забезпечити вам добову норму кальцію:

Тофу. Тофу – це природне джерело кальцію; воно пропонує вам 275-261 мг цієї поживної речовини на чашку. Запам’ятайте: кількість кальцію в тофу буде змінюватися залежно від його марки та стійкості. Тому перед покупкою обов’язково прочитайте етикетки.

Мускусний гарбуз. Цей продукт має унікальні корисні для здоров’я властивості. Зокрема, чашка нарізаного мускусного гарбуза містить 84 мг кальцію. Крім того, він містить вітамін С, який поліпшує засвоєння кальцію у кишечнику.

Насіння. Крихітні насінинки можуть забезпечити вас фантастичною кількістю поживних речовин, тому насіння рекомендують додавати у випічку, салати або навіть бутерброди. Крім того, насіння можна додавати до смузі. Деякі види насіння, як от мак, кунжут і чіа, містять багато кальцію. Насіння соняшнику містять величезну кількість кальцію і магнію, тому воно зміцнює здоров’я нервової системи та м’язів. Відомо також, що насіння соняшнику містить мідь та вітамін Е. Разом ці поживні речовини можуть сприяти поліпшенню здоров’я та гнучкості кісток.

Батат (солодка картопля). Варена солодка картопля на смак надзвичайна. Також вона є природним джерелом кальцію. Одна велика солодка картопля містить 68 мг цього мінералу. Крім того, батат багатий на вітаміни А, С і калій. Вітамін А забезпечує вам хороший зір, вітамін С покращить засвоєння кальцію в кишечнику. Батат також допомагає боротися з ранніми знаками старіння та знижує ризик деяких видів раку завдяки високому вмісту поживних речовин.

Поділись


Новини партнерів