Як цукровий діабет впливає на чоловіків і на жінок

Існує різниця в тому, як діабет впливає як на чоловіків, так і на жінок. В основному вона зумовлена відмінностями у способі життя, гормонах, виникненні ускладнень, ставленні до лікування, харчуванні, рівні стресу тощо, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ендокринолог Адітіа Хегде розповів про відмінності впливу цукрового діабету на жінок та чоловіків. Зокрема, чоловіки рідше звертаються по медичну допомогу, оскільки відмовляються визнавати той факт, що їм недобре. Тому часто їхній стан залишається не діагностованим.

Однак, лікар вказав ще на кілька особливостей, які стосуються вже жінок:

Жінкам важче утримувати рівень глюкози в крові на здоровому рівні, оскільки вони, як правило, нехтують своїм здоров’ям, доглядаючи за своїми сім’ями.

Було встановлено, що жінки, які страждають на діабет, у чотири рази частіше страждають на серцеві захворювання в той час, як у чоловіків ризик розвитку хвороб серця зростає лише вдвічі.

Крім того, жінки мають більший ризик пов’язаних з діабетом ускладнень, як от сліпота, хвороби нирок та депресія.

З депресією жінки, які хворіють на діабет, стикаються вдвічі частіше за чоловіків.

Діабет під час вагітності впливає і на жінку, і на плід. Виділяють навіть особливий вид діабету, що розвивається у вагітних.

У жінок з діабетом 1 типу виявлено порушення харчової поведінки, які не часто спостерігаються у чоловіків.

Окрім цього, кілька наукових досліджень показали, що діабет 1 і 2 типу частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. Встановлено, що діабет безпосередньо впливає на статеве здоров’я чоловіків, що призводить до еректильної дисфункції. Інші ускладнення включають:

  • Гіперактивний сечовий міхур (часта потреба у сечовипусканні, особливо вночі, підтікання сечі).
  • Чоловіче нетримання.
  • Інфекції сечовивідних шляхів (ІМП).

Хороша частина полягає в тому, що цих ускладнень можна уникнути, вчасно звернувшись до лікарів.

Цукровий діабет по-різному впливає на обидва статі; але незалежно від того, чоловік ви чи жінка, що вам потрібно вчасно проконсультуватися зі своїм лікарем і дотримуватися його рекомендацій.

Поділись


Новини партнерів