10 продуктів, які допоможуть подолати стрес

Якщо ви правильно харчуєтесь, ваше здоров’я буде міцнішим. Тому, якщо ви хочете мати здорове тіло та розум, варто вдосконалити свої харчові звички. Стрес – це невід’ємна частина нашого життя, особливо зараз. Та коли ми перебуваємо у стресі занадто довго, він може перерости у тривогу та депресію. Ваше психічне здоров’я – у ваших власних руках. Ви повинні піклуватися про своє психічне здоров’я так само, як і про своє фізичне. Якщо ви занадто напружуєтесь, ви в кінцевому підсумку руйнуєте свою душевну рівновагу, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Часто люди мають звичку заїдати стрес, та це неправильна стратегія. Вона не лише не допоможе знизити рівень стресу, а і може призвести до ожиріння. Та все ж деякі продукти дійсно можуть бути корисними для вашого психічного здоров’я і допомагають зняти симптоми стресу та тривоги. Вони містять сполуки, які поліпшують настрій і самопочуття.

Ось 10 продуктів, які варто вживати, якщо ви відчуваєте сильний стрес та тривогу:

Яйця. Яйця містять вітамін D та триптофан, з якого утворюється серотонін. Серотонін регулює настрій і поведінку. Він знімає тривожність і знижує рівень стресу.

Темний шоколад. Темний шоколад – дуже популярний засіб для зменшення рівня стресу і тривоги. Чорний шоколад містить какао, яке покращує ваш настрій і сприяє вивільненню “гормонів щастя”. Він також містить магній, підтримка здорового рівня якого дуже важлива при лікуванні депресії.

Ромашка. Ромашка – це рослинний засіб для лікування тривожності. Зазвичай її вживають у вигляді чаю. Ромашка містить сполуки, які заспокоюють і викликають сонливість. Відомо також, що її застосовують лікування безсоння.

Куркума. Куркума містить інгредієнт, який називається куркумін. Він допомагає зменшити тривожність і рівень стресу. Ви можете споживати куркуму саму по собі, разом з теплим молоком чи просто додавати її у свої страви в якості спеції.

Йогурт. Йогурт містить корисні бактерії, які позитивно впливають на здоров’я мозку. Включення йогурту до вашої повсякденної дієти сприяє зменшенню симптомів тривоги та депресії.

Зелений чай. Зелений чай містить амінокислоту під назвою теанін, яка має протитревожну дію. Вона підвищує рівень серотоніну та дофаміну, які відповідають за регулювання вашого настрою. Вживання зеленого чаю дуже корисне для вашого психічного здоров’я.

Мигдаль. Мигдаль є відмінним джерелом вітаміну Е. Якщо ваш організм не отримує достатньої кількості вітаміну Е, зростає ризик депресії і розладів настрою. Мигдаль знімає стрес і стимулює вироблення “гормонів щастя”.

Кориця. Ваше психічне здоров’я тільки виграє, якщо ви будете додавати у свої страви корицю. Вона має потужні протизапальні властивості, сприяє зниженню рівня гормонів стресу і допомагає заспокоїтись.

Банани. Банани багаті на білки, а також вони містять триптофан. Триптофан – це попередник серотоніну, який регулює ваш настрій і допомагає у лікуванні багатьох типів розладів настрою.

Шпинат. Шпинат – це дуже корисний овоч. Він може стати відмінним джерелом магнію. Відомо, що магній допомагає у лікуванні кількох психічних розладів. Включення шпинату у свій раціон однозначно зменшить стрес і занепокоєння.

Поділись


Новини партнерів