Названо чай, який може допомогти подовжити життя

“Те є тим, що ти їси”. Цей популярний вислів неодноразово підтверджувався науковими дослідженнями, адже наша дієта має значний вплив на стан нашого здоров’я. Але як щодо того, що ви п’єте? Дослідження показують, що популярний у всьому світі напій може допомогти зменшити ризик раку та діабету, збільшуючи тривалість життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Чай матча став таким популярним саме завдяки корисним для здоров’я властивостям. Як і зелений чай, чай матча виготовляється з рослини Camellia sinensis і використовується не лише для приготування чаю, але й шотів, лате і навіть десертів.

Матча багата на ктехіни – рослинні сполуки, що діють, як природні антиоксиданти. Антиоксиданти допомагають стабілізувати шкідливі вільні радикали, які можуть пошкоджувати клітини та викликати хронічні захворювання.

Включивши матчу в раціон, ви можете збільшити споживання антиоксидантів, що дозволяє запобігти пошкодженню клітин і знизити ризик цілого ряду хвороб.

Крім того, матча містить сполуки, які пов’язують із профілактикою раку, що підтвердилось у дослідженнях на тваринах. Матча особливо багата на епігалокатехін-3-галат (EGCG), тип катехіну, який, як було встановлено, має потужні протиракові властивості. У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США, було виявлено, що EGCG в матчі допомагає знищувати клітини раку простати.

В іншому дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США, Національному інституті охорони здоров’я, було проаналізовано вплив зеленого чаю на ожиріння та діабет 2 типу. У дослідженні сказано, що ожиріння та діабет 2 типу – це поширені медичні проблеми у всьому світі, які мають прямий вплив на поширення серцево-судинних хвороб та смерті від них.

Зелений чай – один із найпопулярніших напоїв у світі, особливо в країнах Азії, включаючи Корею, Китай та Японію. Через високий рівень споживання зеленого чаю в різних групах населення навіть незначні наслідки для окремих людей можуть мати значний вплив на здоров’я населення загалом.

Різні дослідження показали сприятливий вплив зеленого чаю не тільки на пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, але і на тих, хто страждає на ожиріння та сам діабет 2 типу. У ретроспективному когортному дослідженні, проведеному в Японії, було виявлено зниження ризику розвитку діабету 2 типу на 33% у осіб, які щодня вживають шість і більше чашок зеленого чаю.

Вчені дійшли висновку, що дані епідеміологічних досліджень свідчать про можливість використання зеленого чаю як нової стратегії лікування або профілактики ожиріння та діабету.

Ось деякі переваги, які ви можете одержати, регулярно вживаючи матчу:

  • Профілактика деяких видів раку
  • Зниження рівня “поганого” холестерину
  • Зменшення імовірності інфаркту
  • Зниження артеріального тиску
  • Регулювання процесів травлення
  • Збільшення рівня енергії
  • Зміцнення імунної системи
Поділись


Новини партнерів