Лікар розповів, які симптоми діабету 2 типу можна легко не помітити

Діабет 2 типу – це підступне захворювання, яке ви можете легко не помітити, адже в більшості випадків воно не спричиняє погіршення самопочуття людини. Про це попереджає лікар загальної практики доктор Ден Банстоун. Однак, він також поділився ознаками, на які люди повинні звертати увагу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

“Дуже часто люди скаржаться на почуття втоми, – сказав доктор Банстоун, – але вони можуть не відразу подумати про діабет як про потенційну причину”. Проте втома може бути попереджувальним знаком високого рівня цукру в крові. “Є кілька симптомів діабету 2 типу, які можна було легко пропустити”, – продовжив лікар. “Ці симптоми проявляються поступово, наприклад, помірне посилення спраги та потреби у сечовипусканні”.

Доктор Банстоун додав, що деякі люди можуть цілком несподівано для себе почати худнути. “Повідомте лікаря про всі симптоми, які ви відчуваєте”, – закликав він. “І не вважайте, що будь-який з них є неважливим”.

Хоча на необхідність частого сечовипускання, надмірну спрагу та втому можна звернути увагу свого лікаря, симптоми самі по собі не визначають діагноз.

“Діабет 2 типу діагностується за допомогою аналізів крові або аналізів сечі”, – пояснив доктор Банстоун. “Лікар може поставити діагноз, визначивши кількість цукру в крові”.

Медик додав, що якщо ви підозрюєте, що у вас може бути діабет 2 типу, ви не повинні займатись самодіагностикою та самолікуванням. Зверніться до свого сімейного лікаря і здайте відповідні аналізи.

Що стосується контролю рівня глюкози в крові, експерт наголосив на важливості здорового харчування та способу життя. І те, і інше допоможе запобігти розвитку захворювання в першу чергу, а також допоможе контролювати рівень цукру в крові, якщо воно у вас уже є.

Ви повинні їсти більше фруктів та овочів, уникати солодощів, які можуть викликати різкий стрибок рівня цукру в крові, помірно споживати сіль та жири.

Доросла людина потребує 2,5 годин фізичної активності на тиждень. Це не обов’язково повинні бути тренування у спортзалі. Вистачить швидкої ходьби, роботи по дому чи підйому по сходах. Не існує вправ, які б краще чи гірше знижували ризик розвитку діабету.

Поділись


Новини партнерів