Чому варто включити у щоденний раціон фруктові салати

Фруктовий салат – це один з найкорисніших десертів, який можна уявити. При  правильному підборі фруктів така страва здатна забезпечити вас шаленою дозою клітковини, вітамінів і антиоксидантів. У той же час ви також отримаєте широкий спектр переваг для здоров’я, починаючи від зниження рівня артеріального тиску і закінчуючи контролем ваги тіла, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, ви можете обирати фрукти на свій смак, але постарайтесь додавати до салату яблука, оскільки вони доступні круглий рік і містять багато антиоксидантів, харчових волокон та флавоноїдів. Поживні речовини, які містяться в яблуках, допомагають зменшити ризик таких захворювань, як діабет, гіпертонія та серцеві захворювання. Ви також можете додати у салат нотку цитрусових, таких як апельсини. Апельсини багаті вітаміном В1, вітаміном С, кальцієм, міддю і допоможуть вам знизити артеріальний тиск і схуднути.

Ось три головні переваги, які забезпечить вам регулярне вживання фруктових салатів:

Зменшення ваги. Фрукти переважно складаються з води та клітковини, тому вони роблять нас енергійними, не зважаючи на низький вміст калорій. Це сприятиме зниженню ваги. Наприклад, у ківі багато клітковини і мало калорій, тож воно ідеально підходить для регулювання ваги. Ківі середнього розміру містить близько 50 калорій, а клітковина з нього створює відчуття повноти в шлунку на довгий час.

Поліпшення харчового профілю. Фрукти з високим вмістом вітаміну С, як ківі та полуниця, сприяють росту та відновленню клітин організму, а клітковина, як відомо, поліпшує роботу кишківника та запобігає запорам. Деякі дані навіть свідчать про те, що клітковина корисна при астмі. Більше того, банани є багатим джерелом вітаміну С і можуть допомогти захистити вас від пошкодження клітин і тканин, поліпшити вироблення колагену (білка, який підтримує міцність шкіри та кісток) і підтримувати здоров’я мозку, сприяючи синтезу серотоніну (гормон, який впливає на наш цикл сну, настрій і рівень стресу). Чорниця низькокалорійна і наповнена поживними речовинами та антиоксидантами. Антиоксиданти в чорниці, які називаються антоціанами, зменшують фактори ризику серцевих захворювань, знижуючи рівень холестерину ЛПНЩ та кров’яний тиск, згідно з дослідженням, опублікованим Національною медичною бібліотекою США.

Покращення травлення. Фруктовий салат, що містить велику дозу клітковини, чудово діє на травну систему. Такі фрукти, як ківі, містять протеолітичний фермент, який називається актинідин. Він допомагає розщеплювати білки. Клітковина, насправді, також вирішує проблеми із запорами, оскільки вона діє як природне проносне. Такі фрукти, як апельсини та банани, містять менше фруктози, що полегшує їх засвоєння і рідше спричинює газоутворення. Також вони містять інулін – речовину, яка стимулює ріст корисних бактерій у кишечнику.

Поділись


Новини партнерів