Як волоські горіхи допомагають боротись із гіпертонією

Високий кров’яний тиск виникає, коли кров надто сильно навантажує стінки артерій. Поступово це призводить до затвердівання стінок судин та їх звуження, а це означає, що для перекачування крові по тілу серцю потрібно працювати більш інтенсивно. Тому високий артеріальний тиск збільшує ризик серцевого нападу. Однак, ви можете знизити ці ризики, якщо включите у свій раціон волоські горіхи, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Волоські горіхи містять альфа-ліноленову кислоту або ALA, жирну кислоту омега-3, яка може позитивно впливати на артеріальний тиск.

Дослідники виявили, що дієта, яка включає волоські горіхи позитивно впливає на здоров’я серця, в тому чилі знижуючи показники діастолічного артеріального тиску.

Експерти припускають, що волоські горіхи та олія з них можуть допомогти знизити рівень холестерину, поліпшити здоров’я серця, підвищити фертильність чоловіків, покращити роботу мозку та навіть запобігти раку.

Дослідження, опубліковане у журналі Journal of the American College of Nutrition, також показало, що волоські горіхи можуть знижувати артеріальний тиск. У ньому дорослі люди з’їдали щодня близько півсклянки волоських горіхів протягом 4 місяців. По закінченні експерименту у них покращувався кровотік, знижувались показники кров’яного тиску і зменшувався об’єм талії. Також було зазначено, що вага піддослідних не зросла.

Волоські горіхи доставляють корисні жири, магній і клітковину, що може пояснювати їхню користь для здоров’я серця та судин.

У дослідженні, опублікованому в Science Direct, аналізувався вплив волоських горіхів на стан людей з гіпертонією та підвищеним ризиком хвороб серця. У ході дослідження вчені замінили джерела насичених жирів у раціоні учасників на волоські горіхи.

Вони виявили, що коли учасники щодня їли цілі волоські горіхи в поєднанні зі зменшенням споживання насичених жирів, їхній артеріальний тиск знижувався.

Пенні Кріс-Етертон, заслужений професор кафедри харчування в штаті Пенсільванія, зазначила, що оскільки волоські горіхи знижують центральний тиск, ризик серцево-судинних захворювань також може зменшитися.

Поділись


Новини партнерів