Що таке алкогольна жирова хвороба печінки і чим вона небезпечна

Коли печінка розщеплює алкоголь, в організмі виробляються додаткові токсини. З часом надмірне вживання алкоголю може призвести до пошкодження клітин печінки та запалення, що призведе до розвитку жирової хвороби печінки, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Доктор Скот Томас підтвердив: “У багатьох людей жирова хвороба печінки може бути ознакою зловживання алкоголем або звикання до нього”. За словами експерта, найвищий ризик мають жінки, ті, хто страждає на ожиріння та має певні генетичні мутації.

“Алкогольна жирова хвороба печінки, як правило, є тихою хворобою, що протікає з незначними симптомами або зовсім без них”, – каже доктор Томас. До симптомів алкогольної жирової хвороби печінка належать постійна втома і болі у верхній правій частині живота.

Алкогольна жирова хвороба печінки розвивається в тих людей, які місяцями або роками зловживають алкоголем. Цей стан може погіршитись при неправильному харчуванні, нестачі фізичних навантажень, високому кров’яному тиску і ожирінні.

Ускладненням від жирової хвороби печінки може бути портальна гіпертензія. Вона виникає, коли кров’яний тиск у вашій печінці піднявся до потенційно небезпечного рівня. Рубцювання тканин печінки ускладнює проходження крові через орган, тому вона починає рухатись через менші судини. Це їх ослаблює, пошкоджує їхні стінки і може навіть спричинити внутрішні кровотечі.

Крім того, ще однією небезпекою алкогольної жирової хвороби печінки є розвиток печінкової енцефалопатії. У цьому стані печінка не може виводити токсини з організму. Асцит, накопичення рідини в черевній порожнині, теж може статись внаслідок жирової хвороби печінки.

Для зменшення ризиків ви повинні вживати більше фруктів та овочів, регулярно виконувати фізичні вправи та, звісно ж, скоротити споживання алкоголю.

Поділись


Новини партнерів