Як зневоднення пов’язане з гіпертонією

Високий кров’яний тиск, також відомий як гіпертонія, виникає тоді, коли кров надто сильно тисне на стінки артерій внаслідок їх звуження. В кінцевому підсумку це призводить до збільшення навантаження на серце та судини та зниження їхньої ефективності. І зневоднення може погіршити цей стан, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За словами доктора Стівена Сінатри, питна вода є природним способом знизити підвищений артеріальний тиск. Доктор Сінатра пояснив: “Зневоднення впливає на артеріальний тиск двома способами. По-перше, коли ви вживаєте недостатньо води, ваше тіло намагається накопичити запас рідини, утримуючи натрій. По-друге, зневоднення змушує ваше тіло поступово і систематично закривати деякі капіляри. Коли це відбувається, збільшується навантаження на артерії і сусідні капіляри, і зростає артеріальний тиск”.

“Отже, одним із найкращих способів природним чином знизити артеріальний тиск є підтримка рівня вологи в організмі”, – каже фахівець.

Вода важлива для перенесення крові по тілу. Також вона сприяє травленню, засвоєнню та транспортуванню поживних речовин.

Звуження кровоносних судин примушує серце працювати активніше, аби перенести кисень до різних частин тіла, що примушує зростати показники кров’яного тиску. І зневоднення може підняти його ще більше.

Хоча потрібні додаткові дослідження, повідомляється, що зневоднення може бути пов’язане зі збільшенням тиску через дію гормону вазопресину. Він виділяється при підвищенні концентрації натрію і крові або при зниженні об’єму самої крові.

І те, і інше відбувається, коли ви втрачаєте багато рідини. Організм реагує на це зневоднення, а нирки потім реабсорбують воду, замість виводити її разом з сечею. Висока концентрація вазопресину також може призвести до звуження судин, що призводить до зростання артеріального тиску.

Поділись


Новини партнерів