Що потяг до певної їжі може сказати про ваше здоров’я

Коли мова йде про їжу, кожен з нас відчуває потяг до тих чи інших продуктів. Від піци до шоколаду, список може бути довжелезним і залежить від змін нашого настрою. Принаймні, так вважає більшість людей. Однак, фахівці з цим не погоджуються і кажуть, що потяг до тих чи інших продуктів виникає тоді, коли у вашому тілі відбувається щось, що потребує вашої уваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось 6 продуктів, до яких людей тягне найчастіше:

Сіль. Сіль або натрій необхідні для функціонування м’язів організму. Якщо ви відчуваєте потяг до солі, тоді це може бути просто хвилинне бажання з’їсти чогось солоного, і турбуватися нема про що. Якщо ж ви часто прагнете солі, то є ймовірність того, що ваше тіло намагається виправити дисбаланс натрію в організмі. Ви могли втратити його через надмірне потовиділення чи блювоту.

Цукор і солодощі. Якщо ви прокидаєтесь з бажанням з’їсти печива чи цукерок, це може бути спричинено низьким рівнем цукру у вашій крові. Це твердження підкріплене результатами багатьох досліджень. Через зниження рівня глюкози вам може не вистачати енергії. Але пам’ятайте – якщо ви з’їсте багато солодкого і піднімете рівень глюкози в крові, потім він різко впаде і ви знову відчуєте потяг до цукру. Тому віддавайте перевагу повільним вуглеводам, на перетравлювання і засвоєння яких потрібно більше часу.

Шоколад. Часто кажуть, що потяг до шоколаду означає, що у вас дефіцит магнію. Але наукових підтверджень цього катма. Дієтологи вважають, що потяг до шоколаду також вказує на низький рівень цукру в крові, адже це калорійний продукт. Також він може вказувати на високий рівень стресу.

Хліб і макаронні вироби. Це також продукти з високим вмістом вуглеводів, потяг до яких може виникнути через нестачу цукру в крові та енергії. Саме з вуглеводів, а не з жиру наш організм отримує найбільшу кількість енергії. Тому під час кожного прийому їжі ми маємо вживати порцію хліба, рису, макаронних виробів або картоплі.

Сир. Хоча сир багатий на білок і кальцій, але потяг до нього не має нічого спільного з цими двома поживними речовинами. На думку дієтологів, голод, швидше за все, є основною причиною непереборного бажання з’їсти сиру. Крім того, сир містить досить багато жирів і має унікальний смак, що допомагає задовольнити ваш потяг до їжі.

Кава та чай. Першою і найголовнішою причиною потягу до чаю або кави є зволоження. Часто трапляється так, що для задоволення добової потреби в рідині, яку насправді слід задовольняти водою, ми в підсумку споживаємо чай або каву. Інша причина – кофеїнова залежність. Єдиний спосіб контролювати її – зменшити споживання кофеїновмісних напоїв і пити більше чистої води.

Поділись


Новини партнерів