4 попереджувальні знаки, які вказують на необхідність відновити баланс між робочим та особистим життям

Ви повинні підтримувати рівновагу у своєму житті. Особливо важливо це в сучасну епоху, яка характеризується гіперконкурентною культурою. Прагнучи досягти професійного успіху, ми часто забуваємо приділити увагу іншим аспектам нашого життя, включаючи стосунки та особистий розвиток. Мова йде про баланс між роботою та особистим життям, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Та не завжди людина може зрозуміти, що вона дозволила своєму професійному життю впливати на особисте. Ось чотири ознаки того, що ваша робота відтіснила всі інші аспекти вашого життя:

Ви говорите про роботу у свій вільний час. Коли робота стає вашим пріоритетом, вона спливає під час кожної розмови. Ви починаєте обговорювати з друзями свої робочі обов’язки або обстановку на роботі зі своїми батьками. Якщо ви постійно думаєте та говорите про свою роботу, це ознака серйозного дисбалансу між роботою та особистим життям.

Ви не можете припинити перевіряти електронну пошту поза роботою. Вам важко стриматись, щоб не перевірити електронну пошту чи повідомлення у мессенджерах, навіть якщо робочий час закінчився або ви взагалі перебуваєте у відпустці? Це явно свідчить про те, що ви дозволяєте роботі займати ваш особистий простір. Це не лише неповага до людей, з якими ви спілкуєтесь, а і фактор, який заважає вам насолоджуватись життям тут і зараз.

Ви приділяєте все менше часу близьким людям. Коли ми дозволяємо роботі стати нашим головним пріоритетом, ми починаємо проводити там більшу частину свого часу. Очевидно, це призводить до скорочення часу, який ми проводимо з родиною та друзями. Крім того, ми не можемо задовольнити емоційні вимоги наших близьких через зайнятість роботою. З часом це може створити негатив і ворожість у стосунках.

Ви не пам’ятаєте, коли востаннє приділяли час своїм захопленням. Коли ви востаннє читали книгу чи ходили на які-небудь курси? Коли робота займає більшу частину нашого життя, страждають не лише стосунки з іншими людьми, а ще й займає час, необхідний для нашого особистісного розвитку. Від гри на музичних інструментах до вивчення нової мови, є багато речей, які ви можете спробувати, якщо у маєте бажання. І якщо єдина причина, з якої ви не можете це зробити – ваша робота, вам потрібно відновити баланс між особистим та професійним життям.

Поділись


Новини партнерів