Чим відрізняється мігрень та синусовий головний біль

Головний біль – це одна з тих проблем, з якими стикаються люди з усіх вікових груп. Він виникає в голові через тиск і може варіюватись від легкого до нестерпного, в залежності від больового порогу людини. Здебільшого головний біль – це супутня патологія або симптом іншого захворювання, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Хоча більшість людей ігнорують головний біль, він впливає на якість життя та навіть на ваше психічне здоров’я. Як і будь-яка інша серйозна хвороба, яка загрожує життю, головний біль також може виснажувати і призвести до погіршення міжособистісних стосунків та способу життя.

Основними причинами головного болю є фізичне та психічне напруження, стрес та перенапруження м’язів. Деякі з основних областей, де можуть виникати головні болі, включають лоб, скроні та потилицю. Головні болі, спричинені напругою, тривають не більше доби, і, як правило, стихають протягом пари годин і після хорошого сну. Інші типи головного болю, такий як синусовий головний біль та мігрень, як правило сильніші і стихають довше.

Деякі симптоми синусового головного болю та мігрені  дуже схожі. В обох випадках спостерігаються такі ознаки, як тяжкість у голові, яка посилюється при нахилі вперед, нежить, сильний тиск на м’язи обличчя та закладеність у грудях.

Дуже важливо розуміти, який у вас тип головного болю і що його спричинило, якщо ви хочете отримати правильне лікування.

Не зважаючи на подібність деяких симптомів, між цими двома різновидами головного болю є певні відмінності. До поширених симптомів мігрені, крім самого головного болю, належать ще такі:

  • Нудота та блювота: Зазвичай головний біль при мігрені викликає також нудоту та блювоту. Головний біль при мігрені настільки сильний і чинить такий тиск на м’язи обличчя та голову, що може призвести того, що людина блюватиме увесь день.
  • Прозорі виділення з носа: Нежить із незначним виділенням слизу часто асоціюється із застудою. Але колір і консистенція виділень відіграють ключову роль у визначенні їхньої причини. Часто мігрень викликає прозорі та рідкі виділення з носа.
  • Посилена сенсорна чутливість: Людина, яка страждає на мігрень, часто відчуває чутливість до світла, в тому числі і сонячного. Цей дискомфорт обертається посиланням головного болю. Подібним чином, посилюють головний біль і гучні звуки.

До поширених ознак синусового головного болю належать:

  • Висока температура тіла: Синусит – це інфекція, яку зазвичай викликають бактерії, а отже, вона поступово підвищує температуру тіла в міру загострення інфекції. Коли область синуса заражена бактеріями, це призводить до головного болю через тиск, спричинений запаленням. Отже, це чіткий симптом, який дозволяє розрізнити мігрень та головний біль, спричинений синуситом.
  • Закладений ніс: Коли синус заражений бактеріями, зазвичай носовий шлях перекритий і викликає закладеність. Виділення з носа мають жовто-зелений колір і має більш густу консистенцію, ніж при мігрені. Більшу частину часу закладеність носа чинить незначний тиск на лобові частки, що викликає головний біль. Тому закладені пазухи в поєднанні з головними болями свідчать про синусит.
  • Біль у вусі та верхній щелепі: Оскільки порожнини синусу набрякають та запалюються через інфекцію, це посилює тиск на сусідні органи, такі як вуха та зуби. Набряк, спричинений інфекцією пазух, завжди викликає біль у зубах та в області вух. Коли цей симптом поєднується з головним болем, у людини  діагностують синусит.
Поділись


Новини партнерів