10 продуктів, у яких більше білка, ніж у яйцях

Варені яйця є популярним продуктом, особливо серед тих, хто дотримується дієт для схуднення. Одначе, не всі є шанувальниками цієї страви. А деякі з нас навіть мають на яйця алергію. Проте ми їмо їх день у день, щоб підтримувати рівень білка в нашому організмі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Але вам не обов’язково їсти яйця, якщо ви не любите їх чи маєте протипоказання. Ви можете одержувати білки і з інших джерел.

За словами дієтолога Маніші Чопри, нам потрібен білок у нашому раціоні, оскільки він допомагає нашому організму відновлювати клітини та утворювати нові. Білок служить будівельним матеріалом для наших м’язів, а вагітним він потрібен для росту та розвитку плоду. Білки також відіграють важливу роль у здоров’ї волосся, нігтів та шкіри.

Ось 10 продуктів, які можуть забезпечити вас більшою кількістю білка, аніж яйця:

Кіноа: Кіноа містить близько восьми грамів білка на чашку. Воно забезпечує вас всіма необхідними амінокислотами, це один з рідкісних видів повноцінних рослинних білків.

Нут:  ½ склянки нуту забезпечить вам вісім грамів білка. Він також є чудовим джерелом рослинного білка.

Тофу: Тофу теж належить до важливих вегетаріанських джерел білка. 85 г тофу містить близько восьми грамів білка.

Мигдалева олія: Дві столові ложки мигдалевої олії забезпечать вам близько семи грамів білка. Вона також містить багато корисних для серця жирів.

Грецький йогурт: Грецький йогурт містить більшу кількість білка в порівнянні зі звичайним йогуртом. Одна чашка такого йогурту містить 23 грами білка.

Сочевиця: Половина склянки сочевиці містить вісім грамів білка. Вона є чудовим джерелом білка, а також клітковини.

Арахісове масло: Дві столові ложки арахісового масла містять сім грамів білка. Ви можете насолоджуватися ним з тостами або скибочками яблук.

Гарбузове насіння: 30 грамів гарбузового насіння містить 8,5 грамів білка. Воно також є чудовим джерелом цинку, міді, калію, магнію та заліза.

Сир чеддер: 30 грамів сиру чеддер містить близько семи грамів білка. Він також багатий на такі поживні речовини, як вітамін А і В12, фосфор, цинк і кальцій.

Креветки: 120 грамів креветок містять більше 17 грамів білка. Крім того, вони мають дуже низьку калорійність і майже не містять жиру.

Щодо найліпшого часу споживання білків, пані Чопра каже, що ви можете вживати їх в будь-який час доби. Вживання білка вранці допомагає нашому тілу виробляти більше енергії, а вживання перед сном – відновити м’язову тканину. Доросла людина повинна вживати 0,8 грамів білка на кілограм ваги тіла.

Поділись


Новини партнерів