Вчені знайшли зв’язок між погіршенням зору та тривалістю життя

Нещодавно під час проведення мета-аналізу вчені виявили, що сліпота та порушення зору тісно пов’язані зі збільшенням ризику смерті. Це спонукає до необхідності усунення глобальних диспропорцій здоров’я очей. Світове населення старіє, що позначається на поширеності проблем із зором. Очікується, що кількість людей із порушенням зору та сліпотою зросте більш, ніж удвічі протягом наступних 30 років, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Мета-аналіз, опублікований у The Lancet Global Health, що включав 48 000 людей і 17 досліджень, показав, що особи з більш серйозними порушеннями зору мають вищий ризик смерті від усіх причин у порівнянні з тими, хто має нормальний зір або легке погіршення зору. Згідно з даними, ризик смертності був на 29% вищим у учасників з легким погіршенням зору порівняно з нормальним зором. Ризик зростає до 89% серед осіб із серйозними порушеннями зору.

Важливо, що чотирьом з п’яти випадків погіршення зору можна запобігти або вилікувати їх. До основних причин втрати зору належать катаракта та відсутність окулярів у людей, які їх потребують.

Провідний автор дослідження Джошуа Ерліх, доктор медичних наук, прагнув краще зрозуміти зв’язок між вадами зору та смертністю від усіх причин. У роботі використовувались деякі недавні дослідження Ерліха, також опубліковані в The Lancet Global Health Commission on Global Eye Health, які підкреслили вплив погіршення зору в пізньому віці на здоров’я та самопочуття, включаючи його вплив на ризик  деменції, депресії та втрати незалежності.

“Важливо, щоб ці питання вирішувались на ранніх стадіях, оскільки втрата зору впливає не тільки на те, як ви бачите світ; вона впливає на ваш досвід та ваше життя”, – говорить Ерліх. “Цей аналіз надає важливу можливість не тільки покращити здоров’я та добробут, але й збільшити тривалість життя шляхом корекції, реабілітації та запобігання втраті зору в людей у всьому світі”.

Поділись


Новини партнерів