Фахівець розвінчав 5 міфів про рак молочної залози

На сьогодні обізнаність людей про рак молочної залози, який нещодавно було визнано найпоширенішою формою раку на планеті, знаходиться на доволі високому рівні, і все-таки міфи навколо нього досі існують.  Доктор Дайряшіл Савант, співкерівник з медичних питань Азіатського інституту раку та лікарні ACI Cumballa Hill, розбиває деякі міфи та висвітлює нам кілька важливих фактів, пов’язаних з раком молочної залози, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось 5 поширених міфів, про рак молочної залози, які можуть викликати у вас розгубленість:

Жінка може захворіти на рак молочної залози тільки тоді, коли в родині були випадки цієї хвороби.

Факт: Хоча жінка може страждати на рак молочної залози через фактори спадковості, це не єдиний фактор ризику і він спричиняє <5% усіх таких випадків раку. Різні дослідження підтвердили, що ті жінки, які не мають сімейної історії раку молочної залози, також можуть страждати на нього.

Тільки жінки похилого віку хворіють на рак молочної залози.

Факт: Це зовсім не так. Хоча жінки після менопаузи мають більший ризик страждати на рак молочної залози, але навіть молоді жінки можуть захворіти на нього. В даний час рак молочної залози часто спостерігається у молодих жінок віком до 50 років. Отже, жінкам усіх вікових груп важливо взяти на себе відповідальність за здоров’я та регулярно проходити огляди у лікаря.

Біль у грудях означає, що у вас рак.

Факт: Це зовсім не так. Багато жінок перед місячними можуть відчувати біль у грудях. І цей біль може зникнути після закінчення менструації. Навіть стан, який називається мастит – це інфекція тканин молочної залози, що може виникати під час годування груддю, також викликає біль в грудях. Але, якщо ви відчуваєте біль постійно, тоді вам слід пройти обстеження.

Дезодоранти, бюстгальтери та антиперспіранти збільшують ризик раку молочної залози.

Факт: Хоча цей міф дуже популярний, він зовсім не відповідає дійсності. Багато хто помилково вважає, що шкідливі хімічні речовини, які містяться в дезодорантах та антиперспірантах, всмоктуються в лімфатичні вузли, а згодом поширюються на клітини молочної залози, що призводить до раку. Неодноразово підтверджено, що цього не відбувається. Крім того, немає досліджень, які підтверджують, що бюстгальтери викликають рак молочної залози.

Мамографії болючі та небезпечні.

Факт: Це зовсім не так. Роблячи мамографію, пацієнт піддається впливу низької кількості радіації, і це абсолютно безпечно. Регулярні мамографії після 40 років дозволять швидко виявити рак молочної залози. Пам’ятайте, що мамографія не призводить до раку молочної залози.

Поділись


Новини партнерів