Чи покращить яблучний оцет стан вашої печінки?

Яблучний оцет – це дивовижна речовина, яка застосовується у різних сферах – від прибирання дому до допомоги у зниженні ваги. Також є дані, що яблучний оцет може допомогти у вирішенні безлічі проблем зі здоров’ям, оскільки це чудовий домашній засіб від деяких загальних, простих у лікуванні недуг, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Вважається, що яблучний оцет зменшує запаси жиру у вашій печінці, проте вчені не впевнені на 100% у його дієвості. Експерти проаналізували ефективність яблучного оцту як лікування широкого кола захворювань.

Вони дійшли висновку, що високий вміст оцтової кислоти та інших сполук, що містяться в яблучному оцті, справді може вплинути на здоров’я людини, хоча механізм цього процесу залишається загадкою.

Існує також безліч анекдотичних доказів від людей, які регулярно вживають яблучний оцет, про те, що він позитивно впливає на здоров’я.

Рекомендується розводити в склянці чистої питної води 1-2 столові ложки яблучного оцту. Вживання такого розчину один раз на день повинно бути достатньо, щоб позитивно вплинути на вашу печінку та загальний стан здоров’я.

Дослідження показують, що яблучний оцет  може допомогти при цукровому діабеті 2 типу, а також допомагає знизити рівень холестерину. Крім того, він ефективний при запаленні, а також йому приписують здатність пришвидшувати метаболізм. Багато хто називає яблучний оцет найкращим очищувачем печінки, але наукових доказів цього бракує.

Найкращий спосіб поліпшити здоров’я печінки – це зменшити споживання алкоголю та дотримуватися здорової дієти. Жирова хвороба печінки має два основних типи: алкогольна та неалкогольна жирова хвороба печінки.

Знизити ризик розвитку хвороб печінки допомагає правильний раціон, оскільки дослідження показують, що у групі ризику знаходяться люди, які страждають на ожиріння, мають порушення обміну речовин та ті, хто веде сидячий спосіб життя.

Поділись


Новини партнерів