Названо продукт, який допомагає спалити вісцеральний жир

Вісцеральний жир накопичується навколо внутрішніх органів, що погіршує їхню функцію та збільшує ризик серйозних проблем зі здоров’ям. Деякі продукти можуть допомогти вам скоротити ці ризики та спалити надлишок вісцерального жиру, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

До таких продуктів належить лосось. Це один з найбільш поживних продуктів харчування на планеті, адже він містить величезну кількість поживних речовин та може зменшити фактори ризику ряду захворювань. Лосось надзвичайно смачний та універсальний і він може допомогти вам спалити надлишок жиру в зоні живота.

Часте споживання лосося може допомогти вам схуднути та підтримувати здорову вагу. Як і інші продукти з високим вмістом білка, він допомагає регулювати виділення  гормонів, які контролюють апетит, і змушує вас почувати себе ситими.

Також багаті на білки продукти сприяють посиленню метаболізму, порівняно з іншими продуктами харчування. Дослідження показують, що омега-3 жири в лососі та іншій жирній рибі можуть сприяти зниженню ваги та зменшенню запасів вісцерального жиру у людей із надмірною вагою.

У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці здоров’я, оцінювалась ефективність застосування докозагексаєнової кислоти на дітях із зайвою вагою. Докозагексаєнова кислота або DHA – це тип жирних кислот омега-3.

Як і інший тип кислот омега-3 ейкозапентаенова кислота (EPA), DHA у великій кількості міститься у жирних сортах риби, таких як лосось.

Дослідження включало 25 дітей, які споживали DHA та 26 дітей, які вживали плацебо. Виявилось, що за шість місяців у групі DHA кількість жиру в печінці зменшилась на 53,4%, кількість вісцерального жиру скоротилась на 7,8%, а запаси епікардіальної жирової тканини – на 14,2%.

Дослідження дійшло висновку, що DHA, що міститься в лососі, зменшує запаси жиру в печінці та вісцерального жиру.

Медики рекомендують вживати принаймні 1 порцію жирної риби (140 г готової страви) на тиждень. Та зловживати нею також не варто, адже вона може містити забруднюючі речовини, що здатні накопичуватись в організмі. Тому здорова доросла людина не повинна вживати більше 4 порцій жирної риби на тиждень, для інших груп населення максимальну кількість риби потрібно визначати індивідуально.

Поділись


Новини партнерів