Як правильно їсти фініки, щоб одержати від них максимальну користь

Люди шукають правильні ранкові ритуали, які допоможуть їм якомога довше залишатись здоровими, але кожен організм має свої індивідуальні особливості і те, що працює для однієї людини, може не принести жодної користі іншій. Взяти хоча б вживання фініків. Хтось їсть їх сирими, а хтось попередньо замочує, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Та чи варто взагалі їсти фініки натщесерце? Популярність фінікам забезпечив приємний солодкий смак. Окрім унікального смаку та текстури, фініки мають високий вміст заліза, фолієвої кислоти, білка, клітковини, кальцію, магнію, вітаміну В6.

Наше тіло має здатність перетравлювати їжу незалежно від часу, коли ми її споживаємо, але ви були б здивовані, дізнавшись, що існують умови, при яких людина повинна бути обережною щодо вибору часу прийому їжі.

Стани здоров’я, такі як синдром подразненого кишечника, можуть зробити вас вразливими до деяких продуктів харчування, що входять до категорії FODMAP. У випадку з фініками наявність фруктози може спричинити дискомфорт та розлад шлунку при споживанні натщесерце.

Однак вживання фініків після їжі також може викликати неприємні наслідки, особливо якщо у вас є проблеми з травленням. Річ у тому, що фініки багаті на клітковину, яка допомагає вам швидко насититись, але довго перетравлюється, що з часом призводить до здуття живота.

Нарешті, якщо у вас є харчова алергія на фініки або ви часто страждаєте від діареї, ви повинні уникати фініків, оскільки вони багаті на цукровий спирт, який називається сорбіт, що збільшує дискомфорт і призводить до надмірної дефекації.

Якщо все перераховане вас не стосується, ви можете їсти фініки як закуску в будь-який час доби, не турбуючись про наслідки.

Фініки багаті на флавоноїди, каротиноїди, фенольні кислоти, що допомагають у профілактиці таких захворювань, як хвороба Альцгеймера, декілька видів раку, покращує здоров’я серця та зменшують ризик виникнення діабету та інших хронічних захворювань.

Окрім зміцнення імунітету, поліпшення роботи мозку та серця, щоденне вживання фініків допомагає також покращити здоров’я кісток. Нарешті, наявність клітковини у фініках допомагає усунути запор, покращує обмін речовин і сприяє зниженню ваги.

Вживання фініків зранку забезпечує вас енергією. Також вживання фініків натщесерце сприяє знищенню кишкових паразитів та допомагає покращити стан серця і печінки. Наявність антиоксидантів у фініках забезпечує вашій шкірі та волоссю природний блиск. А дехто навіть вважає фініки потужним афродизіаком.

Поділись


Новини партнерів