5 напоїв, які допоможуть очистити ваші нирки

Нирки – це один з найважливіших органів людського організму. Вони відповідають за фільтрацію відходів з організму, тож порушення їхніх функцій може призвести до захворювань та розладів і навіть може виявитись смертельним після певного моменту, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак на нирки можуть впливати різні проблеми зі здоров’ям. Наприклад, такі стани, як діабет 2 типу та хвороби серця, можуть створювати додаткове навантаження на нирки, знижуючи їхню ефективність. Тому важливо зберігати нирки здоровими і дієта може відігравати в цьому провідну роль.

Ось 5 напоїв, які допомагають вивести шкідливі речовини, що накопичились у нирках:

Сік буряка – буряк відомий своїм насиченим червоним кольором та різними корисними властивостями. Однак, буряковий сік також сприяє очищенню організму, особливо нирок. Буряк надзвичайно багатий на антиоксиданти, які допомагають підтримувати нирки здоровими, а їхню роботу – ефективною.

Лимонний сік – Лимонний сік відомий високим вмістом вітаміну С – поживної речовини, яка допомагає зменшити ризик цілого ряду захворювань та розладів. Вітамін С в лимоні сприяє детоксикації нирок і допомагає їм краще функціонувати.

Імбирний сік – Імбир відомий багатьма своїми корисними властивостями для здоров’я, зокрема він полегшує симптоми застуди та кашель, сприяє травленню та втраті ваги. Імбирний сік також багатий на антиоксиданти і допомагає поліпшити роботу нирок.

Кокосова вода – Кокос має різні переваги для здоров’я. Відомо, що він сприяє зміцненню здоров’я шкіри та волосся. Кокосова вода – це також чудовий напій, який потрібно додати до свого раціону, якщо ви хочете зменшити ризик проблем з нирками, оскільки вона багата на вітаміни. Однак ви повинні споживати кокосову воду, а не м’якоть, оскільки в ній може виявитись багато натрію, який шкодить ниркам.

Яблучний оцет – Відомо, що він допомагає зменшити прищі, а також сприяє зниженню ваги. Та яблучний оцет також може сприяти активізації роботи нирок шляхом детоксикації організму та зменшення активності вільних радикалів.

Поділись


Новини партнерів