5 найважливіших поживних речовин для здоров’я жінки

Потреба у поживних речовинах у кожного індивідуальна. Жінки потребують різних вітамінів у певному віці. Вони, як правило, потребують більше поживних речовин, порівняно з чоловіками, і на різних етапах життя, таких як статеве дозрівання, менструальний цикл, вагітність, час після народження дитини та менопауза, їхні харчові потреби змінюються. Здорова та різноманітна дієта надзвичайно важлива для здоров’я жінки, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Особливу увагу слід звернути на потребу жінки у вітамінах. Потреба у вітамінах дівчинки-підлітка, дорослої жінки, жінки під час вагітності та менопаузи буде сильно відрізнятись. Тому потрібно регулярно переглядати свій раціон протягом життя.

Ось 5 основних вітамінів і мінералів, які має вживати кожна жінка:

Вітамін B12 – це дуже важливий вітамін. Він перетворює їжу, яку ви споживаєте, на глюкозу та допомагає одержувати з неї енергію. Жінці потрібно багато енергії, тому саме цей вітамін потрібен їй у величезній кількості. Він посилює ваш обмін речовин і підтримує здоров’я та активність.

Фолієва кислота – якщо жінка планує завагітніти або вже вагітна, споживання фолієвої кислоти є обов’язковим. Це дуже важливо для розвитку плоду, адже зменшує ризик неврологічних проблем та будь-якого іншого хронічного захворювання. Цей вітамін дуже корисний для самої жінки, а також для її майбутньої дитини.

Вітамін К – порівняно з чоловіками, жінки частіше помирають від серцевих нападів та серцевих хвороб. Вітамін К зменшує ризик серцево-судинних захворювань і підтримує серце здоровим, отже кожна жінка повинна включати вітамін К у свій раціон. Він також збільшує міцність кісток і полегшує кровообіг.

Магній – магній дуже корисний для зменшення симптомів ПМС. Він знімає біль, а також піднімає настрій. Відомо, що магній зменшує коливання настрою, які дуже часто зустрічаються під час передменструального синдрому. Жінка, яка досягла статевого дозрівання, повинна переконатися, що вона споживає достатню кількість магнію разом з їжею.

Вітамін D – вітамін D є одним з найважливіших вітамінів. Він захищає та підсилює вашу імунну систему та робить вас сильними фізично та психічно. Багато жінок відчувають дефіцит вітаміну D, що може збільшити ризик серцевих захворювань, раку, діабету, а також астми. Щоб зберегти здоров’я, жінка повинна отримувати достатню кількість вітаміну D щодня.

Поділись


Новини партнерів