5 продуктів, яких потрібно уникати при болі в горлі

Весна прийшла, погода змінюється і, як завжди у міжсезоння, все більше людей стикаються з болем у горлі. Зазвичай він викликається бактеріальною інфекцією та триває 2-3 дні. Але біль може бути на стільки сильним, що впливає на процес вживання їжі та навіть на нашу здатність розмовляти, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Найчастіше біль у горлі супроводжується подразненням, з яким напрочуд важко впоратись. І хоча існують домашні засоби, здатні вам у цьому допомогти, бажано уникати тих продуктів, які можуть додатково подразнювати горло.

Ось кілька популярних продуктів, яких варто уникати, якщо відчуваєте біль у горлі:

Йогурт. Якщо ви любитель йогурту і у вас болить горло, рекомендується уникати улюбленого смаколика. Чому ж? Було встановлено, що йогурт посилює кашель, згущуючи мокроту, яка накопичується в грудях.

Сир. Хоча сир багатий на кальцій, вітаміни та мінерали, його все ж не радять їсти при болі в горлі. Він може посилювати запалення в горлі, що уповільнить ваше одужання.

Цитрусові. Поки ви страждаєте від болю в горлі, скажіть рішуче “ні” апельсинам, лимонам та грейпфрутам. Лимонна кислота, що міститься у цих фруктах, подразнюватиме горло, а також вони можуть спричинити алергічні реакції.

Смажена їжа. Смажена їжа важко засвоюється, знижує імунітет і негативно впливає на здатність організму боротись з вірусом. Крім того, пересмажена олія може ще більше подразнювати горло.

Пакетовані соки. До фасованих соків у великій кількості додають штучні барвники та цукор, які можуть спричинити запалення, а якщо напій газований, то він може навіть викликати кислотний рефлюкс.

Поділись


Новини партнерів