Які продукти викликають підвищення рівня холестерину

Високий рівень холестерину може спричинити цілий ряд серйозних ускладнень, включаючи захворювання серця. Деякі продукти можуть підвищувати ризик підвищення рівня холестерину, і їх слід вживати в помірних кількостях, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Високий рівень холестерину – це наявність у вашій крові занадто великої кількості жирної воскоподібної речовини під назвою холестерин. Надмірна кількість холестерину може призвести до закупорки судин, що може перервати кровотік. При підвищеному рівні холестерину зростає ризик інсульту та інфаркту.

Та ви можете запобігти цьому, якщо внесете кілька змін у раціон.

За даними благодійної організації Heart UK, холестерин міститься лише в продуктах тваринного походження. Також порушити баланс холестерину в організмі можуть продукти з високим вмістом насичених жирів.

До таких продуктів належать молочні продукти з повною жирністю, тваринні жири та оброблене м’ясо.

При цьому, є продукти, у яких багато холестерину при низькому вмісті насичених жирів. За даними благодійної організації, вам не потрібно скорочувати їх споживання. Нежирне м’ясо, яйця та деякі види морепродуктів містять досить багато холестерину.

Якщо вас турбує рівень холестерину, ви можете спробувати скоротити кількість продуктів харчування тваринного походження у своєму раціоні та замінити їх на рослинні.

На думку фахівців, остерігатись треба не продуктів, які містять холестерин, а тих, що містять багато насичених жирів. Це тому, що насичені жири впливають на процес перероблення холестерину печінкою. Отже, вживання насичених жирів може підвищити рівень холестерину в крові. Спробуйте замінити насичені жири на ненасичені, вони значно корисніші.

Однак високий рівень холестерину може бути спричинений не дієтичним фактором. Куріння теж сприяє підвищенню рівня холестерину, а заразом збільшує ризик раку. У пацієнтів з високим рівнем холестерину дуже рідко з’являються будь-які попереджувальні ознаки, тому важливо регулярно перевіряти його.

Поділись


Новини партнерів