Названо 2 продукти, яких потрібно уникати при гіпертонії

Дієта може мати великий вплив на показники артеріального тиску та ризик розвитку гіпертонії. На жаль, багато продуктів, які ми вважаємо здоровими, насправді можуть нам нашкодити. Якщо ви боретеся з високим артеріальним тиском, ви повинні уникати цілого ряду продуктів, до яких належать оброблене м’ясо та консерви, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Оброблене м’ясо вже давно пов’язують з негативними наслідками для здоров’я. Тому вживання великої кількості переробленого м’яса частіше зустрічається серед людей, які ведуть нездоровий спосіб життя. Немає сумнівів, що оброблене м’ясо містить багато шкідливих хімічних речовин, яких немає у свіжому м’ясі.

До переробленого м’яса відносять ковбасу та сосиски, шинку, солоне, копчене та в’ялене м’ясо, а також м’ясні консерви.

У дослідженні, опублікованому в Science Direct, було додатково проаналізовано споживання в’яленого м’яса та його вплив на артеріальний тиск. Було відзначено зв’язок між гіпертонією та споживанням в’яленого м’яса, а вікова група від 17 до 40 років була визначена, як найбільш сприйнятлива. Споживання в’яленого м’яса було незалежним фактором ризику в багатоваріантній регресійній моделі.

Консервовані продукти такі популярні через свою зручність. Вони легкі та швидкі в приготуванні, що в сучасному світі дуже важливо. Однак у консервованих продуктах багато натрію, через що вони можуть піднімати показники артеріального тиску.

Нове дослідження показало, що вживання їжі з банок, вистелених хімічною речовиною бісфенолом А, теж може підвищити кров’яний тиск у людини. Раніше BPA пов’язували з різними захворюваннями, включаючи проблеми з серцем, проблеми розвитку у дітей та високий кров’яний тиск.

Ця хімічна речовина широко використовується у різних виробах, починаючи від пластикових пляшок та харчових контейнерів, закінчуючи стоматологічними пломбами та касовими чеками. У банках BPA використовується як підкладка, зазначають дослідники.

Поділись


Новини партнерів