Кардіолог пояснив, як кава допомагає нам жити довше

Хороша новина для любителів кави – вони не лише допомагає нам збадьоритись, а ще й подовжує наше життя, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

“Окрім того, що кава містить антиоксиданти, які можуть зменшити запалення, також були проведені дослідження, які вказують, що вона допомагає знизити ризик раку печінки, хвороби Паркінсона, хвороби Альцгеймера, серцевих захворювань, раку товстої кишки та інсульту”, – сказав кардіолог доктор Леонард П’янко.

Звісно, коли ви додаєте до кави велику кількість вершків та цукру, ці переваги для здоров’я переважує потенційна шкода, тому якщо ви не надто любите чорну каву, додайте до неї трохи нежирного молока замість вершків та солодких спецій, як кориця та мускатний горіх, замість цукру. Відомо також, що ці спеції допомагають стабілізувати рівень цукру в крові.

Вживання однієї чашки кави кожного дня знижує на ризик смерті з усіх причин на 19%, а ті, хто випивав дві чашки кави на день, мали на 41% менший ризик передчасної смерті.

У дослідженні, опублікованому в Jama Network, було проаналізовано зв’язок вживання кави зі смертністю. У ході дослідження було проаналізовано дані близько півмільйона дорослих британців, які пили каву. Було встановлено, що люди, які п’ють каву, навіть ті, хто пив без кофеїну, рідше помирали від ряду захворювань протягом 10-річного періоду дослідження.

В іншому дослідженні, опублікованому в European Journal of Preventative Cardiology, додатково вивчався зв’язок між споживанням кави та смертністю із серцево-судинних причин, а також загальною смертністю. У дослідженні взяли участь 508 747 чоловіків та жінок у віці 20–79 років, за ними спостерігали протягом 20 років. Це дослідження показало, що фільтрована кава значно корисніша для здоров’я, аніж нефільтрована.

Також було встановлено, що кофеїн, який міститься у каві, допомагає людині спалювати жир, допомагаючи запобігти набору ваги та ожирінню. Встановлено, що кофеїн, частково завдяки своєму стимулюючому впливу на центральну нервову систему, одночасно підвищує обмін речовин і посилює окислення жирних кислот.

Дослідження, опубліковане в квітні, показало, що фільтрована кава знижує ризик серцевого нападу. Також вона пов’язана із зниженням на 15% ризику смерті з будь-якої причини, незалежно від віку, статі та способу життя, а ризик смерті від серцевих захворювань знизився на 20% у жінок та на 12% у чоловіків. Але дослідники наголошують, що ці переваги можна одержати тільки при помірному споживанні кави.

Поділись


Новини партнерів