4 спеції, які можуть завдати шкоди вашому кишечнику, якщо їх вживати натщесерце

Багато хто вважає, що вживання спецій натщесерце допомагає позбутись зайвої ваги. Деякі спеції справді сприяють посиленню метаболізму, що дуже важливо для схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Однак є спеції, які ніколи не слід приймати на голодний шлунок, оскільки вони можуть завдати шкоди слизовій оболонці кишечника. Ще одне, про що слід пам’ятати, – те, що пряність допомагає вам скинути зайві кілограми, не означає, що ви повинні споживати її безконтрольно.

Справа в тому, що якщо ви їсте велику кількість спецій натщесерце, це призведе лише до того, що кислотність у вашому кишечнику підвищиться. Ви можете відчути дискомфорт, надмірне газоутворення та печію. Якщо ви продовжуватимете їсти багато спецій протягом певного періоду часу, це призведе до пошкодження оболонки кишечника та ураження нирок.

Щоб уникнути неприємних наслідків, уникайте вживання натщесерце таких спецій:

Кориця. Кориця – важка спеція, і вона може сильно пошкодити вашу печінку. Насправді, якщо ви споживаєте її занадто багато, це може призвести до алергії на циннамальдегід, симптомами якої є виразки у роті, білі плями у роті та свербіж на внутрішній оболонці рота.

Чорний перець. Існують дослідження, які свідчать про те, що надмірне вживання чорного перцю може зменшити дію деяких ліків. По суті, він змінює біом кишечника, завдяки чому певні ліки не впливають на організм так, як повинні. Крім того, він також може реагувати з певними ліками та призвести до алергії.

Паприка. Якщо ви їсте паприку прямо вранці натщесерце, ви збільшуєте ризик шлункового грипу, подразнення та печіння в кишечнику. Отже, навіть якщо ви споживаєте салат, намагайтеся уникати додавання до нього паприки. Спробуйте додати до нього половину лимона, щоб отримати яскравіший смак.

Насіння пажитника. Якщо у вас є якісь проблеми з диханням, то вам точно слід триматися подалі від пажитника, тому що вживання його у занадто великій кількості може спровокувати симптоми астми. Крім цього, ви також можете зіткнутись з надмірним газоутворенням, здуттям та сильними болями внизу живота.

Поділись


Новини партнерів