Що ви маєте знати про симптоми та методи профілактики колоректального раку

Колоректальний рак – це тип раку, який вражає пряму кишку або товсту кишку. Існує 4 стадії цього стану, починаючи з 0-ї стадії, або початкової стадії, і закінчуючи на 4-й стадії, або запущеної стадії. Колоректальний рак також відомий як рак товстої кишки. Незважаючи на те, що у людей будь-якого віку може розвинутися цей стан, найбільший ризик мають люди похилого віку. Лікувати його можна такими методами, як хіміотерапія, променева терапія, імунотерапія та хірургічне втручання, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Колоректальний рак розвивається внаслідок неконтрольованого розмноження клітин в оболонці товстої кишки, в результаті чого утворюються поліпи. Якщо поліпи не лікувати, вони можуть сприяти розвитку колоректального раку. Фактори ризику, пов’язані з розвитком раку прямої кишки, включають ожиріння, нездоровий спосіб життя, генетику, старість, діабет або споживання алкоголю/нікотину. Загальні симптоми раку прямої кишки включають втому, нездорову втрату ваги, ректальну кровотечу, постійні проблеми з кишечником і постійний дискомфорт у животі.

Та ви можете вжити заходів для зменшення ризику виникнення цього виду раку. Ось кілька порад, які вам у цьому допоможуть:

Покращте своє харчування. Збалансована дієта може допомогти вирішити різні проблеми зі здоров’ям. Включіть у свій раціон продукти, багаті на клітковину, вітаміни та антиоксиданти, щоб допомогти підтримувати здоров’я організму та поліпшити імунітет.

Стежте за симптомами. Не ігноруйте симптоми аби дискомфорт, який може вказувати на наявність колоректального раку. Обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем і пройдіть скринінг.

Підвищіть рівень фізичної активності. Нестача фізичних вправ може бути фактором, що сприяє ряду захворювань, в тому числі і раку прямої кишки. Щоб цього не сталося, обов’язково займайтеся спортом не менше, ніж 30 хвилин на день.

Відмовтесь від сигарет і алкоголю. Вживання алкоголю та куріння може поставити організм під загрозу розвитку декількох захворювань, таких як серцево-судинні захворювання, колоректальний рак та проблеми з кістками. Постарайтеся утриматися від вживання алкоголю і куріння. Якщо ви не можете кинути пити зовсім, намагайтеся споживати алкоголю у міру.

Контролюйте свою вагу. Ожиріння є однією з основних причин розвитку колоректального раку. Ви можете запобігти цьому, підтримуючи здорову вагу такими методами, як вправи та здорове харчування.

Поділись


Новини партнерів