Як зрозуміти, що ваше волосся занадто зволожене

Сухе та неслухняне волосся не просто виглядає непривабливо, це явна ознака того, що воно нездорове. Тому необхідно його регулярно зволожувати. Однак, зволоження також може бути занадто багато, і це може мати неприємні наслідки, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Феномен надмірного зволоження волосся називається гігральною втомою. Це трапляється, коли волосся набухає у мокрому стані, і стискається в міру висихання. Цей робить волосся схильним до ламкості. Тому, навіть коли ви вирішили глибоко зволожити волосся, не тримайте зволожуючий засіб на ньому занадто довго, оскільки це принесе більше шкоди, ніж користі.

Отже, які ознаки взагалі можуть свідчити про те, що волосся занадто зволожене? Перш за все, ви помітите зниження його еластичності. Еластичність волоссю забезпечує баланс білка та вологи. Тому надмірне зволоження може бути однією з причин втрати еластичності ваших пасом.

Якщо волосся завжди виглядає несвіжим, це теж може бути результатом занадто інтенсивного зволоження.

Щоб запобігти гігральній в томі в першу чергу потрібно використовувати зволожуючі маски згідно інструкції. Ні в якому разі не перетримуйте їх. Якщо ви використовуєте засоби, що не потребують змивання, переконайтесь,що вони належним чином поглинулись.

Ви також можете використовувати олії для волосся, такі як кокосова олія, оливкова олія та олія авокадо, які проникають у глиб волосини, перед тим, як мити голову з шампунем.

Ключовим фактором уникнення гігральної втоми є підтримка балансу між вологою та білками.Тому варто чергувати кондиціонери зі зволожуючими компонентами та білками. Обов’язково перевіряйте етикетки на наявність таких інгредієнтів, як гідролізований пшеничний білок, гідролізований кератин та гідролізований білок шовку, які допоможуть вашому волоссю відновити своє здоров’я.

Поділись


Новини партнерів