Фахівець розвінчав поширені міфи про схуднення

Якщо ви хочете скинути вагу, то можете наштовхнутись на таку величезну кількість правил та обмежень, що відрізнити, які з них ефективні, а які не приносять жодної користі, може бути дуже непросто. Люк Уортінгтон, особистий тренер і консультант із способу життя, який працює в Лондоні, розповів про деякі популярні міфи про схуднення, зокрема про поширену думку, що пізні вечері та перекуси примушують нас набирати вагу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Експерт каже, що цю сферу абсолютно ніхто не контролює, тому кожен, хто має смартфон, може називати себе “консультантом з фітнесу”, “впливовим тренером”, тощо.

Міф про те, що для схуднення потрібно відмовитись від їжі ввечері – це один із найпоширеніших, при цьому він не має жодного стосунку до реальності.

Фахівець пояснює, що час доби не має особливого значення. Проблема у надлишковому споживанні калорій. Якщо протягом дня ви витрачаєте більше калорій, ніж отримуєте з їжі, то вагу ви не набиратимете, коли б ви не вечеряли.

Та він наголошує, що часові обмеження можуть бути інструментом для запобігання переїданню, в такому випадку це дійсно може бути корисним. Та важливо розуміти, що це лише спосіб контролю споживання калорій, не більше того.

Пан Уорінгтон підкреслив, що одна й та ж страва, з’їдена вдень та ввечері, впливатиме на ваш організм однаково. “Нічого магічного не відбувається у вашій тарілці о 20.00”, – коментує експерт.

Також важливо контролювати розміри порцій, стежачи за балансом макроелементів у тарілці, та збільшити рівень фізичної активності. Останнє легко зробити, якщо рідше користуватись транспортом та більше ходити пішки.

Ще один міф про схуднення, який розвінчав Уорінгтон – це те, що силові тренування роблять жінок надміру мускулистими. За його словами, нарощення м’язової маси потребує спеціальної висококалорійної дієти та довгих років інтенсивних тренувань. “Силові тренування роблять жінок сильними, покращують поставу, запобігають травмам, підвищують щільність кісток і покращують гормональне здоров’я”, – додав він.

Поділись


Новини партнерів