5 продуктів, які допоможуть вам швидше заснути

Можливість поринути у сон, щойно голова торкнеться подушки – це благо. Багато людей у всьому світі мають проблеми із засинанням. Причиною депривації сну можуть бути стрес, вплив світла, відсутність налагодженого графіку сну-неспання. Також деякі продукти, як от чай та кава, можуть не давати вам заснути. На щастя, існують продукти, що мають протилежні властивості, дозволяючи засинати легше та спати міцніше, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Якщо ви належите до людей, які годинами вовтузяться у ліжку без змоги заснути, а врешті заснувши постійно прокидаються, спробуйте вживати ці продукти перед тим, як лягати спати:

Тепле молоко з куркумою. Склянка теплого золотого молока допоможе вам розслабитись та заснути. Вважається, що цей напій зменшує тривогу та має заспокійливі властивості, які допомагають легко засинати.

Курка. М’ясні продукти містять велику кількість триптофану, незамінної амінокислоти, яка може допомогти вам заснути. Курка, а також індичка – це багаті джерела білка. Тож стає зрозуміло, чому після вживання м’ясної їжі ви відчуваєте втому та сонливість.

Білий рис. Встановлено, що ця їжа, багата на вуглеводи, викликає сон. Дослідження показують, що якщо їжу з більш високим глікемічним індексом вживати за годину до сну, це може поліпшити якість сну. Також дослідження показали, що люди, які їдять більше рису, сплять міцніше.

Ромашковий чай. Цей ароматний напій медового кольору містить апігенін, який сприяє здоровому міцному сну. Ця речовина зменшує тривожність, що полегшує засинання. Експериментально доведено, що у людей, які п’ють чай з ромашки, якість сну поліпшується.

Банани. Банани – це ще одне важливе джерело триптофану, яке допомагає нам швидше засинати і міцніше спати протягом ночі. Один банан середнього розміру містить 11 мг триптофану. Крім того, ці фрукти містять магній, який має заспокійливу дію. Тому поєднання цих двох речовин позитивно впливає на наш сон.

Поділись


Новини партнерів