3 види діяльності, які допоможуть вам заспокоїтись і знизити рівень стресу

Рівень стресу у сучасному світі викликає значне занепокоєння. Стрес – це спосіб реагування організму на будь-які обставини, які потребують пристосування або іншої реакції. Організм відповідає на ці обставини фізичними, психічними та емоційними реакціями. Під час стресових подій в організмі відбувається сплеск хімічних речовин, таких як адреналін, які можуть допомогти забезпечити нас енергією для виконання певних завдань, але в довгостроковій перспективі стрес може призвести до значних проблем зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

При тривалому впливі стресу дуже важливо заспокоїти мозок для уникнення таких наслідків впливу стресу, як напруга м’язів, головний біль, втома та недосипання. Одним зі способів це зробити – це повторювана діяльність, оскільки вона має медитативний ефект.

Тривога, як правило, “заморожує” нашу реакцію на оточення та обставини через відчуття безпорадності, і повторювані дії можуть допомогти, дозволяючи вам заспокоїти мозок і взяти участь у конструктивній діяльності.

Ось три варіанти повторюваних дій, які допоможуть вам заспокоїти розум:

Фізичні вправи. Фізичні вправи знижують рівень гормонів стресу в організмі, таких як адреналін та кортизол. Це також стимулює вироблення ендорфінів, хімічних речовин у мозку, які мають знеболюючий ефект та піднімають наш настрій.  У міру того, як відбуватиметься фізична трансформація тіла, рівень емоційного благополуччя також зростатиме, оскільки зростатиме впевненість у собі та покращиться сприйняття себе.

Ходьба. Відповідно до даних Harvard Health Publishing, прогулянка – це чудовий спосіб одночасно займатися спортом та розслаблятися. Коли ви рухаєтесь і дихаєте ритмічно, рівень стресу помітно знижується. Ходьба допоможе вам зосередитись на краєвидах та ароматах, а повільна прогулянка допоможе вам сконцентруватись і розслабитися. На початку це може здаватися нудним заняттям, але з часом ви побачите, як це впливає не тільки на ваше фізичне здоров’я, але і на психічний стан.

Розфарбовування. Згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of the American Art Therapy Association, розфарбовування складного орнаменту, як мандали, має медитативний вплив і дуже корисне корисне для зниження рівня тривоги. Розфарбовування заспокоює, так як при цьому ми використовуємо і “логічну” ліву півкулю мозку, що відповідає за рухи та концентрацію уваги, і “творчу” праву, яка дозволяє нам сприймати колір, форму, зображення та емоції. Це допомагає заспокоїти мигдалеподібне тіло, ділянку мозку, пов’язану з нашими реакціями страху та стресу.

Поділись


Новини партнерів