8 побічних ефектів частого використання навушників

Більшість людей часто використовує навушники для прослуховування музики, комп’ютерних ігор, перегляду фільмів чи просто для того, аби заглушити зовнішній шум.  Скажімо просто, навушники стали невід’ємною частиною нашого життя. І це привід для занепокоєння. Адже тривале використання навушників може стати причиною ряду побічних ефектів, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Справа в тому, що звук з навушників може пошкодити барабанні перетинки. Доктор Манджуша Агарвал, консультант з внутрішньої медицини в Глобальній лікарні Мумбаї, висвітлює багато інших проблем зі здоров’ям, пов’язаних з постійним носінням навушників.

Ось 8 можливих наслідків регулярного використання навушників:

Запаморочення. Ви слухаєте музику чи розмовляєте через навушники? Вам слід обмежити їх використання, оскільки сильний шум може призвести до збільшення тиску в слуховій трубі. Це, в свою чергу, призведе до запаморочення.

Втрата слуху. Використовуючи навушники тривалий час, ви врешті-решт заподіюєте собі шкоду. Ви будете вражені тим, що звичка прослуховувати музику через навушники може призвести до постійної або тимчасової втрати слуху. Волосяні клітини, як правило, втрачають чутливість через вібрацію, і вони занадто сильно нахиляються. Це і спричиняє втрату слуху.

Вушні інфекції. Навушники вставляються безпосередньо у слуховий прохід і перешкоджають надходженню повітря. Це може викликати вушні інфекції. Використання навушників також створює умови для росту і розмноження бактерій, які накопичуються на самих навушниках. Тому навушники, як і зубну щітку, краще використовувати індивідуально.

Утворення вушних пробок. “Використання навушників протягом тривалого часу призведе до накопичення вушного воску, що підвищує ризик зараження вуха, проблем із слухом або шуму у вухах”, – говорить доктор Агарвал.

Болі у вухах. Якщо ви користуєтесь навушниками неправильно або занадто часто, це може призвести до дискомфорту та болю у внутрішньому вусі.

Шумова втрата слуху. Надлишок шуму може спричинити погіршення слуху. При чому воно може бути викликано не лише надто інтенсивним шумом, а і тривалим використанням навушників.

Шум у вухах. Гучний шум може пошкодити волосяні клітини вашої вушної раковини, викликаючи шум або дзвін. Цей шум називається шумом у вухах.

Гіперакузія. Ті, хто страждають від шуму у вухах, сприйнятливі до розвитку підвищеної чутливості навіть до звичайних звуків навколишнього середовища, яка називається гіперакузією.

Щоб уникнути цих побічних наслідків, експерт радить обмежити використання навушників однією годиною на день.

Поділись


Новини партнерів