Що станеться, якщо не чистити зуби кожного дня

Якщо ви вважаєте, що чистити зуби кожного дня не обов’язково, то ви глибоко помиляєтесь. Це може мати багато несприятливих наслідків для вас. Ваша ротова порожнина – це ідеальне середовище для розвитку бактерій, тому її потрібно ретельно очищувати двічі на добу, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Точніше кажучи, в роті живе близько 300 видів бактерій. Це підтверджують науковці з Чиказького стоматологічного коледжу. За словами доктора Аніла Колі, дотримання гігієни ротової порожнини важливе не лише для збереження здоров’я зубів та ясен, але і для загального самопочуття людини.

“У роті міститься багато бактерій, переважно нешкідливих. Щоденне чищення зубів допомагає підтримувати оптимальний бактеріальний баланс у ротовій порожнині. Але недотримання режиму догляду за зубами призводить до накопичення бактерій, які можуть спричинити карієс та захворювання ясен. Іншим важливим аспектом здорового рота є його прямий зв’язок з дихальними шляхами та травною системою. Встановлено, що низка захворювань серця та шлунка пов’язані з підвищеним рівнем шкідливих бактерій у роті”, – коментує фахівець.

Дослідження показали, що потрібно лише 48 годин, щоб м’які відкладення, що називаються нальотом, перетворилися на тверді відкладення, які називаються зубним каменем. Як тільки на поверхні зуба виникають відкладення зубного каменю, їх стає важко видалити щіткою. Це призводить до утворення порочного кола, при якому нальоту на зубах стає все більше. Потім ці відкладення починають послаблювати структуру зуба, спричиняють неприємний запах та збільшують ризик захворювань ясен.

Ось ще три серйозні наслідки поганої гігієни рота:

Деменція. Хвороби ротової порожнини можуть призвести до запалення в організмі, що здатне зашкодити розуму, як показало дослідження, опубліковане у Current Neurology and Neuroscience Reports. А запалення мозку може призвести до пошкодження клітин мозку, що в подальшому призведе до деменції.

Проблеми з серцем. Дослідження, опубліковане у  European Journal of Preventive Cardiology, показало, що люди, які чистять зуби тричі на день, мають менший ризик  фібриляції передсердь та серцевої недостатності.

Проблеми з кишечником. Коли у вашому роті міститься понад 300 видів корисних та шкідливих бактерій, ризик проблем із кишечником неминуче зростає, адже достатньо всього однієї шкідливої бактерії, щоб порушити бактеріальний баланс у ньому. Тому намагайтесь чистити зуби двічі на день та користуватись ополіскувачем для рота і зубною ниткою після кожного прийому їжі.

Поділись


Новини партнерів