5 незвичних ознак діабету, які ви не повинні ігнорувати

Діабет – це захворювання, при якому організму не вдається перетворювати цукор на корисну енергію. Він збільшує ризик розвитку деяких серйозних захворювань, включаючи серцеві хвороби та інсульти. До найпоширеніших симптомів діабету належать постійні спрага та голод. Але є й інші ознаки, на які теж слід звернути увагу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ось 5 маловідомих ознак діабету, про які вам варто знати:

Запах з рота. Деякі хворі на цукровий діабет можуть виявити, що їхній подих має фруктовий запах. Він викликаний діабетичним кетоацидозом, ускладненням від високого рівня цукру в крові.

При нестачі інсуліну організм починає розщеплювати жирові клітини для отримання енергії. Але при цьому процесі утворюються побічні продукти, сполуки, відомі як кетони. Вони і викликають запах, схожий на запах фруктів чи рідини для змивання лаку.

Свербіж. Постійний свербіж є одним з маловідомих симптомом діабету, його викликає пошкодження нервів.

Високий рівень цукру в крові має прямий вплив на нервові волокна в організмі, при чому далеко не позитивний. Пошкодження нерва зазвичай впливає на руки і ноги, але насправді воно може з’явитись будь-якому місці на тілі.

Як результат, природною реакцією організму є свербіння в місцях з пошкодженням нервів.

Сухість у роті. Високий рівень цукру в крові може зменшити секрецію слини в роті. І хоча всі відчувають сухість у роті час від часу, варто звернутись до лікаря, якщо у вас вона виникає часто та без очевидної причини.

Еректильна дисфункція. У хворих на цукровий діабет часто виникають пошкодження судин, спричинені надто високим рівнем глюкози в крові. Як наслідок, зменшується надходження крові до статевих органів, що може спричинити різні порушення аж до імпотенції.

Потемніння певних ділянок шкіри. Деякі пацієнти з діабетом можуть виявити, що на них з’являються темні плями на шкірі. Ці плями можуть бути поширені по всьому тілу або лише на певних ділянках. Це стан, відомий як acanthosis nigricans, і найчастіше він проявляється на шиї.

Появу таких плям спричиняє високий рівень інсуліну в крові, який прискорює вироблення нових клітин шкіри.

Поділись


Новини партнерів