5 найкращих і 5 найгірших продуктів для вечірнього перекусу

Пізні перекуси можуть перекреслити всі ваші спроби схуднути, звісно, залежно від того, які продукти ви обираєте. Потяг до їжі пізно ввечері є доволі поширеним, особливо тепер, коли графіки харчування багатьох людей було порушено під час локдауну і їх не вдається відновити, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Та хвилюватись не варто. Обираючи правильні закуски ви зможете не тільки задовольнити свій вечірній потяг до їжі, а ще запобігти набору ваги та іншим побічним ефектам, до яких можуть призвести пізні перекуси.

Загальне покращення способу життя та режиму харчування може допомогти зменшити нічний потяг до їжі. Якщо ж бажання щось з’їсти пізно ввечері виявляється сильнішим, вам просто потрібно зробити більш здоровий вибір.

Ось кілька найкращих закусок для вечірнього перекусу:

Попкорн. Попкорн належить до низькокалорійних закусок, які виготовлені з цільного зерна. Це означає, що він містить багато клітковини, яка забезпечує вам довге відчуття ситості.

Вівсяна каша. Вівсяна каша – це їжа, наповнена клітковиною, яка може швидко втамувати голод без значного споживання калорій.

Трав’яний чай. Трав’яні чаї можуть мати заспокійливі властивості та сприяти покращенню якості сну. Обов’язково обирайте варіанти, які не містять кофеїну.

Злакові батончики з низьким вмістом цукру. Якщо вам хочеться солоденького, зупиніть вибір на злаковому батончику, бажано такому, що має низький вміст цукру. Намагайтесь тримати вдома такі закуски, особливо для пізніх перекусів.

Грецький йогурт. Ви також можете взяти звичайний домашній сир або йогурт. Вони забезпечать вас білком та кальцієм і можуть допомогти вам почуватись ситими довше.

До найпопулярніших та найшкідливіших вечірніх закусок належать так звані “комфортні продукти”. Відмова від них може потребувати певних зусиль, але це справді необхідно для вашого здоров’я:

Піца. Піца містить жири, які можуть спровокувати печію і здатні порушити ваш сон. І це вже не кажучи про її калорійність.

Кукурудзяні пластівці або цукристі каші. Ці продукти зазвичай містять велетенську кількість порожніх калорій. Тому вони категорично не підходять для вечірнього перекусу.

Печиво та шоколадні цукерки. Ці продукти можуть здатися надзвичайно привабливими посеред ночі, але їх потрібно уникати. Вони містять занадто багато цукру, що може ускладнити вам засинання.

Морозиво. Переважно морозиво складається з жирів та цукру. Не найкраще поєднання для споживання перед сном, чи не так?

Картопляні чіпси. Цього продукту варто уникати взагалі, а не тільки ввечері. Вони містять надзвичайно багато солі, шкідливих жирів та консервантів, тож їх регулярне споживання неминуче позначиться на вашому здоров’ї.

Поділись


Новини партнерів