Вчені з Австралії розповіли про небезпечну дозу кави

Кава – улюблений багатьма ароматний напій, з якого починається ранок. Однак у всьому повинна бути міра, і кава туту не виключення. Про небезпеку передозування цим напоєм розповіли вчені з Університету Південної Австралії.

Експерти проаналізували генетичну інформацію 350 тисяч чоловік від 37 до 73 років. Дослідники порівняли рівень споживання цими громадянами кави протягом усього життя і концентрацію холестерину і жирів, повідомляється в статті Clinical Nutrition.

Вчені прийшли до висновку, що чим більше людина п’є кави, тим в її крові вищий вміст жирів і холестерину. Це, в свою чергу, веде до розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Виходячи з даних аналізів, австралійські експерти повідомили, що небезпечною дозою кави можна назвати шість і більше чашок в день. Вся справа в хімічній сполуці під назво кафестол, що міститься в кавових зернах, і яка підвищує рівень холестерину в крові.

Читайте також: Експерти: кава з кофеїном корисна для серцево-судинної системи

Поділись


Новини партнерів