6 натуральних засобів, які допоможуть вирівняти тон шкіри

Бездоганна шкіра може видаватись недосяжною, але кілька простих речей з вашої кухні здатні вас до неї наблизити вас до неї. Стан шкіри справді багато в чому залежить від того, що ви їсте, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Шкіра – це відображення здоров’я вашого організму. Тому якщо шкіра виглядає нерівною, сухою, починає лущитись або на ній є пігментні плями та сліди від прищів, ви можете мати хворобливий вигляд.

Ось кілька продуктів, які допоможуть вам впоратись із цією проблемою і нададуть вашій шкірі здорового та сяючого вигляду:

Лимон та мед. Випивши склянку лимонної води з чайною ложкою меду, ви отримаєте дозу антиоксидантів і вітаміну С, які допомагають природним чином посилити синтез колагену в шкірі. Щоденне вживання та застосування цієї суміші повертає шкірі природний блиск та допомагає усунути темні плями. Наявність потужних антиоксидантів у меді та лимонної кислоти в лимоні сприяють вирівнюванню тону шкіри.

Гель алое. Гель з алое багатий на вітаміни А, В, С і Е, які чудово впливають на шкіру та загальне здоров’я. Більше того, алое вера містить аж 90% природних амінокислот, що містяться в організмі. Крім того, воно має живильні властивості.

Щоденне застосування алое вера допомагає зменшити темні плями та пігментацію. Ви можете застосовувати його як крем для обличчя або як маску перед сном.

Корінь солодки. Вживання чаю з кореня солодки або застосування маски для обличчя з нього може допомогти освітлити шкіру та усунути пігментні плями. Солодка містить потужну активну сполуку, яку називають глабридин. Він сприяє освітленню шкіри, а також запобігає виробленню ферменту тирозинази, який робить шкіру темнішою.

Сира картопля. Регулярне нанесення сирого картопляного соку або скибочок сирої картоплі на темні плями може допомогти освітлити темні плями, веснянки і сонячну засмагу. Це пов’язано з наявністю вітаміну С, калію та інших освітлюючих речовин у сирой картоплі.

Щоб зробити просту маску для обличчя, натріть трохи сирої картоплі, змішайте її з лимонним соком або йогуртом, та нанесіть цю суміш на обличчя.

Зелений чай. Просто випивши чашку гарячого чаю, ви можете надати шкірі бездоганний блиск. Зелений чай багатий на антиоксиданти, такими як катехіни. Ви можете також змішати трохи зеленого чаю з медом та цукром, застосувати його як маску або скраб, щоб отримати здорове сяйво шкіри. Більше того, це також надає вашій шкірі вкрай необхідне зволоження.

Помідори. Помідори можуть творити чудеса, коли мова йде про освітлення темних плям і пігментації. Ви можете додавати помідори у свої салати, супи та соки, чи просто наносити томатний сік або скибочки помідора на потрібні ділянки шкіри.

Ви також можете зробити просту маску для обличчя з використанням томатного соку і нутового борошна, залишити її на обличчі на 15 хвилин і змити холодною водою.

Поділись


Новини партнерів