Про який небезпечний стан може сигналізувати біль у животі

Жирова печінка також відома як стеатоз печінки. Вона виникає, коли в печінці накопичується жир. Невелика кількість жиру в печінці – це нормально, але його надлишок може стати проблемою. Біль у животі може бути ознакою того, що у вас теж може розвинутись цей небезпечний стан, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Люди з жировою хворобою печінки часто не мають симптомів, поки хвороба не переросте в цироз печінки. До тих симптомів, які все ж з’являються може належати біль у верхній правій частині живота.

Інші ознаки жирової хвороби печінки включають втрату апетиту, зниження ваги, слабкість, втому, кровотечі з носа, свербіж шкіри, пожовтіння шкіри та набряки живота.

Людина з жировою хворобою печінки може втратити апетит, відчути слабкість або зригувати кров’ю. Може виникнути кровотеча в кишечнику або рак печінки, а коли виникає цироз – рубцювання печінки – необхідно повністю виключити з раціону алкоголь. На момент виникнення цирозу печінка перестає працювати, і пацієнт може померти від печінкової недостатності.

Від жирової хвороби печінки частіше страждають люди, які підпадають під один або одразу декілька пунктів з наступного списку:

  • Мають надмірну вагу
  • Мають діабет 2 типу
  • Мають високий артеріальний тиск
  • Мають високий рівень холестерину
  • Вони старші за 50 років
  • Вони палять

Найпоширеніші поради для людей, які страждають на жирові захворювання печінки – це займатись спортом, підраховувати калорії та позбутись зайвої ваги. Однак, часто люди зазнають невдачі, намагаючись це зробити.

Тим важливіше відкриття вчених з Університету в Гетеборзі, які виявили, що можна позбутись жиру в печінці без істотного зниження ваги. Учасники дослідження просто продовжували вживати таку ж кількість калорій, як раніше, але замінювали вуглеводи на білки. Всього за два тижні жирові запаси в печінці значно зменшились.

Поділись


Новини партнерів