Названо небезпечну ознаку того, що ви п’єте забагато молока

240 мл молока на день забезпечує вам 30% добової норми кальцію. Крім того, молоко також містить білки, жири, вітамін D і вітамін B12, що робить його дуже здоровим продуктом, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Кальцій, основна поживна речовина, що міститься в молоці, зміцнює здоров’я кісток. Коров’яче молоко також містить магній і калій, які допомагають підтримувати зуби та кістки.

Але, як правило, надлишок будь-чого, хоч би яким поживним та корисним воно було, шкідливий для вашого здоров’я. І те саме стосується молока. Вживання занадто великої кількості молока насправді може завдати шкоди вашим кісткам.

Дослідження, опубліковане в BMJ, показало, що вживання трьох і більше склянок молока на день може збільшити ризик переломів кісток у жінок. Учасниці, які вживали кожного дня по 3 склянки молока, стикались із переломами на 16% частіше.

Ризик перелому зростає зі збільшенням споживання молока через цукор, який називається D-галактоза, і є складовою лактози. Вважається, що лактоза посилює окислювальний стрес і сприяє хронічному запаленню низького ступеня. І всі ми добре знаємо той факт, що запалення може мати різні наслідки для організму.

Молочні продукти, включаючи коров’яче молоко та сир з повною жирністю, містять насичені жири, які можуть посилити запалення. Насичені жири також можуть підвищити рівень шкідливого холестерину та збільшити ризик серцевих захворювань.

Згідно з іншим дослідженням, опублікованим в The American Journal of Clinical Nutrition, переломи кісток через остеопороз у людей старшого віку частіше зустрічаються в країнах, в яких споживають найбільше молочних продуктів, тваринного білка та кальцію.

Якщо ви раніше мали підвищений ризик переломів кісток або зараз маєте справу з переломами, вам потрібно перевірити рівень споживання коров’ячого молока. Перш ніж вносити в раціон будь-які зміни, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Якщо ви щодня вживаєте молочні продукти, власне молока вам потрібно не більше, ніж 250 мл на добу.

Поділись


Новини партнерів