Названо найпростіший спосіб стримати потяг до солодкого

Ваш потяг до цукру вийшов з-під контролю? Ви відчуваєте бажання з’їсти щось солоденьке після кожного прийому їжі? Якщо вас це бентежить, то є гарна новина! Те, що ви відчуваєте посилений потяг до цукру, за словами дієтолога Пуджі Махії може насправді означати, що ваше тіло потребує білка, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Тому якщо ви постійно відчуваєте бажання з’їсти щось солодке, переконайтесь, що білка у вашому раціоні достатньо. За словами дієтолога, потяг до цукру може бути ознакою дефіциту білка.

Таким чином, щоразу, коли ви прагнете цукру у формі шоколадних цукерок, тортів, пончиків, тістечок тощо, ваше тіло може насправді просити білка.

Отже, найпростіший і, мабуть, один з найефективніших способів зменшити тягу до цукру – це стежити за вмістом білка в їжі. Це допоможе не тільки схуднути, а і наростити м’язи, зменшити апетит та активізувати обмін речовин.

Щоб збільшити споживання білка та зменшити споживання цукру, переконайтеся, що ви вживаєте білок при кожному прийомі їжі. Сочевиця, бобові, горіхи, насіння, молоко, молочні продукти, курка та яйця – все це приклади продуктів, багатих на білок.

“Включіть білкову їжу в усі три прийоми їжі. Продукти, багаті на білок, також стимулюють вироблення лептину, який допомагає стримати голод, і, таким чином, допомагає вам контролювати потяг до їжі”, – пояснює Махія.

Тому якщо після обіду ви хочете з’їсти який-небудь десерт, сміливо обирайте закуску з високим вмістом білка. Це буде ефективним заходом для стримування потягу до цукру.

Поділись


Новини партнерів