Що відбувається, коли ви їсте занадто багато сиру

Не існує страви, яку б сир не зміг зробити кращою! Чи ви смакуєте його на паруючому шматку піци, чи присипаєте ним макарони, сир покращує смак усіх ваших страв. Але все має свої плюси і мінуси. Хоча сир є хорошим джерелом білка, кальцію та фосфору, в ньому мало клітковини та багато насичених жирів та натрію. Тому зловживаючи ним, ви ризикуєте отримати серйозні проблеми зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Ось 4 не надто приємні речі, які можуть трапитись, якщо ви будете їсти занадто багато сиру:

Збільшення ваги. Ми всі знаємо, що надмірне вживання калорійних продуктів може змусити вас набрати вагу. Хоча не всі сири мають високу калорійність, вони все ж є жирною їжею. Тому, коли ви регулярно їсте їх у великих кількостях, збільшення ваги неминуче.

Хвороби серця. Насичені жири, які містяться у сирі, можуть спричинити зростання рівня холестерину у крові. Високий рівень холестерину може потенційно збільшити ризик серцевих захворювань. Але знову ж таки, якщо його їсти в помірних кількостях, сир не може вам нашкодити.

Проблеми зі шлунком. Сир – це жирний молочний продукт, що містить лактозу. Деякі люди не можуть засвоювати лактозу належним чином через дефіцит в організмі ферменту, який називається лактаза. Якщо ви маєте непереносимість лактози і не знаєте про це, надмірна кількість сиру може спричинити надмірне газоутворення, здуття живота та запор.

Підвищення кров’яного тиску. Сир містить багато натрію, який допомагає підтримувати баланс води в клітинах. Але вживання занадто великої кількості натрію може спричинити зростання кров’яного тиску, а також пов’язане із захворюваннями нирок, серцевими захворюваннями та остеопорозом.

Тепер, коли вам відомо, що відбувається, коли ви їсте надто багато цього смаколика, вам, певно хочеться дізнатись, яка ж кількість сиру є безпечною для вас. Американська кардіологічна асоціація рекомендує їсти не більше трьох порцій сиру на день, кожна порція яких обмежується 42 грамами.

Поділись


Новини партнерів