Чи безпечно їсти пророслі цибулю та часник?

Цибуля та часник – два найпоширеніші інгредієнти, які ми використовуємо на своїх кухнях. Вони надають виразний смак та аромат будь-якій страві, до якої їх додають. Поряд із ароматом цибуля та часник також мають ряд корисних властивостей для здоров’я. Цибуля є хорошим джерелом вітаміну С, вітаміну В6, калію та фолієвої кислоти, тоді як часник багатий на вітамін С, вітамін В6, тіамін, калій, кальцій, фосфор, мідь та марганець, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Оскільки цибуля та часник є важливими кухонними інгредієнтами, ми, як правило, купуємо їх із запасом і часто не встигаємо з’їсти . Це призводить до того, що через певний час з цибулі та часнику виростають маленькі зелені паростки. Чи безпечно їх вживати чи ні – це дилема, з якою ми стикаємося часто.

Основною причиною проростання цибулі та часнику є волога. Насправді цибуля та часник мають розмножуватись, тому проростання є природним явищем для них. Вони залишаються у звичному для нас вигляді до тих пір, поки не сформуються умови для проростання.

Чи можна їсти часник та цибулю, які проросли? Відповідь ствердна. Хоча вони можуть трохи розм’якнути після того, як проростуть, отруйними вони не стають і зашкодити вам не можуть. Багато людей навмисно їсть ростки часнику та цибулі, оскільки вони більш багаті на білки. Особливо вони популярні серед вегетаріанців та веганів.

В основному ростки не хочуть їсти люди, яким не до вподоби їхній гіркий смак, але ви можете просто їх відрізати.

Щоб запобігти проростанню цибулі та часнику, зберігайте їх прохолодному сухому темному місці з хорошою циркуляцією повітря. Майте на увазі, після проростання вони псуватимуться значно швидше, тому їх потрібно тримати окремо від решти овочів.

Поділись


Новини партнерів