Науковці знайшли ще одну корисну властивість яблук

Яблука – це один із найкорисніших в світі фруктів, які ви можете додати до свого раціону. Серед іншого, науковці нещодавно з’ясували, що вони мають дуже позитивний вплив на мозок і навіть допомагають запобігти таким розладам, як хвороба Альцгеймера, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Згідно з дослідженням, природні сполуки, що містяться в яблуках, можуть зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших форм деменції. Високі концентрації фітонутрієнтів, що містяться в плодах, допомагають в утворенні нейронів – процесі, який називається нейрогенезом. Нейрони – це надзвичайно збудливі клітини, які передають інформацію частинам тіла за допомогою електричних сигналів – і вони підсилюють наші здібності до навчання та запам’ятовування. Дві сполуки – кверцетин у шкірці яблука та дигідроксибензойна кислота (DHBA) необхідні для підтримки цього процесу. Встановлено, що експеримент мав позитивний результат у мозку мишей.

Однак було також встановлено, що яблучний сік суттєво не сприяв нейрогенезу, тож науковці припустили, що для того, щоб скористатись цими перевагами потрібно їсти цілі фрукти.

Ось ще кілька переваг яблук, які точно змусять вас включити їх у свій раціон:

Яблука підтримують здоров’я серця – яблука допомагають підтримувати здоров’я серця. Вони сприяють зниженню високого кров’яного тиску і шкідливого холестерину в організмі. Ця властивість пояснюється наявністю у плодах розчинної клітковини.

Яблука допомагають травленню – будь-яка їжа, багата на харчові волокна, допомагає правильному травленню. Яблука, як і решта фруктів, належить саме до таких продуктів, особливо якщо їх вживати разом із шкіркою.

Яблука допомагають контролювати рівень цукру в крові – для пацієнтів з діабетом яблука є чудовим фруктом. Вони від природи солодкі, але не стільки солодкі, щоб спричиняти стрибок рівня цукру в крові. Високий вміст клітковини також допомагає контролювати розщеплення цукру в крові, уникаючи його раптових стрибків.

Яблука покращують імунну реакцію – яблука багаті на різні антиоксиданти, які допомагають зменшити ризик ряду захворювань та покращують імунну відповідь. Антиоксиданти сприяють зменшенню окисного стресу в організмі, який може призвести до пошкодження клітин та розвитку хвороб.

Яблука можуть допомогти у профілактиці раку – хоча не існує гарантованого способу лікування або профілактики раку, деякі дослідження показують, що сполуки, які містяться в яблуках, можуть допомогти зменшити ризик раку. Ця властивість також пояснюється великою кількістю антиоксидантів, що містяться в плодах.

Поділись


Новини партнерів