5 дуже низькокалорійних продуктів, які допоможуть вам швидко схуднути

Втрата ваги залежить виключно від двох факторів – вашого режиму харчування та тренувань. Однак, дослідження показали, що дієта відіграє більш важливу роль. В основному, втрата ваги полягає у створенні дефіциту калорій у вашому тілі – це означає спалення більшої кількості калорій, ніж ви споживаєте, протягом тривалого періоду часу, що допомагає спалювати накопичений жир у вашому тілі для отримання енергії та знизити вагу. Саме тому стільки людей підраховують калорії, іноді це навіть стає нав’язливою ідеєю, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Хоча підрахунок калорій важливий, ще важливіше переконатися, що ваше тіло отримує достатньо поживи, адже голодування посилює потяг до їжі і фактично створює дефіцит поживних речовин. Така втрата ваги не тільки дуже важка, але і не є стійкою та здоровою. Якщо ви хочете споживати низькокалорійну їжу, але при цьому залишатися здоровими, ось 5 продуктів з вкрай низькою калорійністю, які ви повинні додати у свій раціон. Ці продукти також допомагають спалити більше калорій, ніж містять:

Селера – селера – один з найпоширеніших низькокалорійних продуктів. Вона складається з 95% води, а також багата на клітковину. У 100 г продукту міститься лише 16 калорій, що фактично дорівнює нулю, оскільки селера також допомагає посилити спалення калорій. Це багате джерело антиоксидантів, таких як вітамін А і С. Селеру можна додавати в салати та бутерброди, а також можна змішувати з іншими продуктами для приготування смузі.

Броколі  – дуже здоровий хрестоцвітний овоч, який ви можете додати до свого раціону. Він багатий на клітковину, вітаміни і навіть воду. Овоч містить лише 34 калорії на 100 г. Дослідження показують, що броколі корисна для схуднення та підтримки ваги.

Цвітна капуста – ще один хрестоцвітний овоч, що належить до того ж сімейства, що і броколі. Цвітна капуста містить лише 25 калорій на 100 г, 92% води та 2,5 г клітковини. Це чудовий овоч, який можна додати до дієти для схуднення.

Салат – це смачний зелений листовий овоч, який широко вживають у всьому світі. Споживаються різні форми салату залежно від їх доступності. Салат є низькокалорійною їжею, що містить лише 17 калорій на 100 г. Саме з цієї причини він так часто використовується для приготування салатів та бутербродів, які зазвичай вживають для втрати або підтримки ваги.

Морква – морква відома своєю користю для здоров’я для очей, шкіри тощо. Вона багата на вітаміни А та Е, а також має дуже низький вміст калорій. Крім того, морква містить багато води і допомагає підтримувати належний рівень вологи в організмі.

Поділись


Новини партнерів